Video: LG G5 rajussa kestotestissä – vääntämistä, naarmutusta ja polttamista

YouTube-kanava JerryRigEverything kokeilee erilaisia älylaitteita ja testaa, kuinka ne kestävät vääntämistä, naarmuttamista ja kuumentamista. LG G5 on eteläkorelaisen elektroniikkavalmistajan tuorein huippumalli, ja tällä kertaa päästää katsomaan, kuinka se selviytyy JerryRigEverythingin testistä.

Aluksi kokeillaan, kuinka helposti laitteen näyttö ja runko naarmuuntuvat. Puhelimen näytön suojana on tuttuun tyyliin Corningin suojalasi, joka on tällä kertaa Gorilla Glass 4. Muiden huippumallien tapaan näyttö naarmuuntuu vasta, kun terän kovuus on astetta seitsemän.

Kamerat ovat suojattu lasilla, joten ne eivät naarmuunnu toisin kuin muovisuojat. Mattopuukolla ei näkyviä naarmuja tullut kameroiden suojalasiin. Takakuori ja sormenjälkitunnistin naarmuuntuvat kuitenkin herkemmin, mutta tavallisessa käytössä tämä ei kuitenkaan liene ongelma. Videolla kerrotaan, että sormenjälkitunnistimen naarmuttamisem jälkeen laite tunnisti sormen kuitenkin normaalisti.

Videolla huomautetaan, että LG G5:ssä on hyvin ohut suojalasi ja polttotestissä sen huomaa helposti. Kuumentaessa näyttöä pikselit sammuvat melko nopeasti – muutamassa sekunnissa. Esimerkiksi Lumia 950 XL:n näyttö ei ollut moksiskaan kuumennuksesta. G5:n näytön pikselit palautuvat kuitenlin ennalleen hetken päästä.

Vääntötestissä ilmenee, että LG G5 on varsin jämäkkä yhtä kohtaa lukuun ottamatta. Modulaarisesta rakenteesta tunnettu G5 omaa kuitenkin heikon kohtansa. Kun laitetta vääntää, laitteen alaosa vääntyy herkästi.