Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Video: 6 huippupuhelinta, 10 sovellusta – mikä on nopein?

Internet rakastaa – ja toisinaan vihaa – mobiililaitteiden testaamista. Erilaisia kestävyys- ja suorituskykytestejä on olemassa lukematon määrä ja lisää pukkaa aina uusien laitteiden julkaisun myötä. Huawei P9:n hiljattain tapahtunut myynnin aloitus onkin antanut aihetta useamman laitteen vertailuvideolle.

Techradarin tuoreella videolla vertaillaan kuuden huippupuhelimen nopeutta. Testissä Apple iPhone 6s, Samsung Galaxy S7, HTC 10, LG G5, Huawei P9 ja Sony Xperia Z5 käynnistetään ja kuljetetaan sen jälkeen kymmenen sovelluksen läpi. Käytetyt sovellukset ovat Instagram, eBay, Spotify, Twitter, Gmail, Google Maps, Asphalt 8, Fruit Ninja, Netflix ja kunkin puhelimen oma kamerasovellus. Jokainen sovellus avataan kahdesti.

Lopussa ilmoitetaan sekä koko tehtäväketjuun mennyt aika että pelkkiin sovellusavauksiin mennyt aika ilman laitteen käynnistystä. Sovelluskierroskohtaisia aikoja ei sen sijaan ilmoiteta suoraan videolla.

Testi onkin herättänyt eriäviä mielipiteitä kommenttiosiossa. Onko käynnistysajan testaaminen järkevää? Kuinka isoja eroja käsin tehtävät sovellusavaukset ja näkymien päivittämiset aiheuttavat tuloksissa? Miten eri käyttöjärjestelmät todella huolehtivat taustalle jäävistä sovelluksista? Pitäisikö laitteiden ikäero ottaa huomioon? Oman mielipiteesi voit muodostaa katsomalla vertailuvideon alta: