iPad Miniin odotettu parannus

Applen hiljattain julkaisema iPad mini 4 viimeinkin korjaa erään heikkouden, joka on yhdistänyt kaikkia aiempia iPad mini -malleja. Ensimmäistä kertaa Applen pikku-iPad saa nyt oikeasti laadukkaan näytön. Aiempia malleja vaivannut huono väritoisto on nyt poissa, ja iPad mini 4 nousee kärkisijoille tablettien näytöistä puhuttaessa. Parantunutta väritoistoakin suurempi parannus on näytön vähentynyt heijastelu.

DisplayMate-sivusto testaa ahkerasti mobiililaitteiden näyttöjä, ja sai hiljattain haltuunsa myös uuden iPad mini 4:n. Kun kaikissa aiemmissa iPad mineissä näyttö on onnistunut esittämään sRGB-väriavaruudesta vain 62 prosenttia, yltää iPad mini 4 peräti 101 prosenttiin. Tällä lukemalla mini 4 nousee suurin piirtein tasoihin isompien iPad-mallien mainion väritoiston kanssa, eivätkä värit mini 4:n näytöllä näytä enää samalla tavalla haalistuneilta tai vääristyneiltä kuin ne saattoivat aiempien iPad mini -mallien kohdalla näyttää.

Tältä näyttää iPad mini 2:n (vas.) heikko väritoisto Samsung Galaxy Tab S 8.4:n (oik.) rinnalla. Uusi iPad mini 4 parantaa väritoistoa roimasti edeltäjiinsä nähden.

Väritoistoakin merkittävämpänä parannuksena DisplayMate pitää iPad mini 4:n näytön vähäistä heijastelua. DisplayMaten mukaan useimmissa tablettien näytöissä heijastuvuutta on yleensä viidestä 6,5:een prosenttia, mutta iPad mini 4:lle mitattiin heijastuvuutta vain 2,0 prosenttia. Vertailun vuoksi viimevuotinen iPad Air 2 saavutti heijastelua vähentävän pinnoituksensa avulla 2,5 prosentin heijastuvuuden, iPad mini 3:n jäädessä 6,5 prosentin lukemiin ja alkuperäisen iPad mini -mallin heijastellessa peräti yhdeksän prosenttia. DisplayMaten mukaan uuden mini 4:n erinomaisen alhainen heijastuvuus tekee käytännön katselutilanteissa vielä parantunutta väriavaruuttakin suuremman vaikutuksen kuvanlaatuun. Näytön kontrasti valoisassa ympäristössä on jopa 2,5 tai 3,2 kertaa parempi kuin keskivertotabletin näytöllä ja pieksee iPad Air 2:nkin 36 prosentilla.