Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi teknologia käyttöön: älypuhelinten akut voivat muuttua huomattavasti turvallisemmiksi jo 1-2 vuoden sisällä

Erilaisista akkujen valtavista edistysharppauksista uutisoidaan jatkuvasti, mutta todellisuudessa akkujen kehittyminen älypuhelimissa on tapahtunut enemmän pienin askelin suurten kertamuutosten sijaan.

Parin vuoden sisällä saatetaan kuitenkin nähdä yksi merkittävä muutos älypuhelinten akkuteknologiassa: siirtyminen nykyisistä nestemäisellä elektrolyytillä varustetuista litiumioniakusta uuden ajan kiinteän elektrolyytin akkuihin.

Korea Heraldin mukaan Samsung SDI:n nimetön johtaja on kertonut yhtiön aikovan valmistaa älypuhelimiin sopivia kiinteän teknologian akkuja tulevina 1-2 vuotena. Myös toisen korealaisen, LG Chemin, odotetaan saavan tuotantonsa pyörimään samoihin aikoihin.

Toki älypuhelinvalmistajista on vielä kiinni, otetaanko uutta akkuteknologiaa käyttöön millä aikataululla.

Kiinteän akun etu nestemäisellä elektrolyytillä varustettuun on huomattavasti parempi turvallisuus – toisin sanoen pienempi todennäköisyys kärähtämiselle tai räjähtämiselle, koska nestemäinen elekrolyytti ei pääse samalla tavalla vuotamaan ja aiheuttamaan oikosulkua akun sisällä.

Uuden teknologian akkujen käyttöönotto riippuu kuitenkin vielä useista eri asioista. Paremman turvallisuuden lisäksi vaakakupissa painavat myös kapasiteetti, akun latausnopeus ja toimintaikä.