Uuden sukupolven tekstiviestit tekevät tuloaan – Samsung mukaan yritysostolla

Samsung on kertonut ostavansa NewNet Communication Technologies -yrityksen Kanadassa toimivan RCS-liiketoimintayksikön. Yritysostolla Samsung lähtee mukaan uuden sukupolven tekstiviestien kehittämiseen ja käyttöönottoon. Aiemmin NewPace-nimellä tunnettu NewNet Canada on Samsungin tiedotteen mukaan johtava RCS-infrastruktuurin ja -palveluiden toimittaja.

RCS eliRich Communications Services on uuden sukupolven GSM-teknologia, joka tarjoaa perinteisempiä teksti- ja multimediaviestejä, eli SMS- ja MMS-viestejä monipuolisempia viestimahdollisuuksia, kuten esimerkiksi isompia kuvia tai videopuheluja. RCS:n ominaisuudet viestivälineenä vastaavat internetpohjaisia pikaviestipalveluja, kuten esimerkiksi WhatsAppia, mutta se ei ole sidottu tiettyyn kolmannen osapuolen sovellukseen palveluntarjoajaan. RCS:n on tarkoitus toimia laitteesta toiseen viestisovelluksesta tai operaattorista riippumatta.

RCS:n kehitys on vielä kesken, eikä esimerkiksi yhteisiä pelisääntöjä ole vielä täysin lyöty lukkoon. Tällä hetkellä Google tarjoaa RCS-mahdollisuuksia Nexus 6P- ja Pixel XL -puhelimilla, mutta vain yhdysvaltalaisen operaattori Sprintin verkon sisällä. Lisäksi Applen iPhonet mitä luultavimmin jäävät RCS:n kehityksen ulkopuolelle, sillä Apple keskittyy omaan iMessage-järjestelmäänsä.

Samsungin mukaan NewNet Canadan osto on kriittinen merkkipaalu paitsi Samsungille itselleen, myös koko alalle, sillä yhtiön mukaan kauppa kiihdyttää RCS-pohjaisten järjestelmien kehitystä ja käyttöönottoa.