Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tuleva Googlen ja HTC:n huippupuhelin vuotokuvissa

Googlen yhdessä HTC:n kanssa kehittämä Sailfish-koodinimellä tunnettu älypuhelin on nyt paljastunut Android Policen julkaisemissa vuotokuvissa.

Sailfishin rinnalla Googlelta ja HTC:ltä on luvassa myös Marlin-koodinimellinen malli, ja kaksikko tulee olemaan ominaisuuksiltaan ja designiltaan käytännössä identtisiä toistensa kanssa näytön ja näin koko puhelimen kokoa lukuun ottamatta. Eri koon näytön ohella myös näytön tarkkuudessa odotetaan olevan eroa ja lisäksi suurempaan Marliniin on luvassa myös koon mahdollistamana suuremman kapasiteetin akku. Sailfishissä olisi 5 tuuman ja Marlinissa 5,5 tuuman näyttö.

Ainakaan Android Policen mukaan erityistä edullisempaa Nexus-mallia ei kannata odottaa ja puheet Sailfishin muovisesta rakenteesta eivät olisi totta – sekin on metallirakenteinen kuten Marlinkin.

Lisäksi oheisissa kuvissa nähdään myös sormenjälkitunnistin takana, mutta kovin paljoa muuta itse kuvateivät paljasta. Sormenjälkitunnistinta ympäröivä alue olisi tietojen mukaan lasia. Android Policen odotusten mukaan lopulta esitettävä versio puhelimesta saa Googlen G-logon lisäyksenä tässä nähtyyn prototyyppiin, mutta erillistä Nexus-logoa ei olisi.

Aiempien vuotojen perusteella Sailfishin 5 tuuman näyttö sisältäisi 1920×1080 pikseliä ja suuremman Marlinin 5,5 tuuman näyttö 2560×1440 pikseliä. Molemmat puhelimet perustuisivat Qualcommin Snapdragon 820 tai 821 -järjestelmäpiriin ja sisältäisivät 12 megapikselin takakameran, 8 megapikselin etukameran, 4 gigatavua RAM-muistia, 32-128 gigatavua tallennusmuistia sekä USB-C-mallin liitännän.

Vastaava puhelin paljastui myös toisessa vuotokuvassa Twitterissä.

Osan huhuista mukaan uutuudet voitaisiin julkistaa 4. lokakuuta. Ne tulevat heti uudella Androidin 7.0 Nougat -versiolla sekä verkkoon aiemmin vuotaneella uudella Nexus Launcher -käynnistysohjelmalla.