Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Todellinen yllätys: Uusi MagSafe-lisäakku hyödyntää iPhone 12 -puhelimissa tähän asti käyttämätöntä käänteistä langatonta latausta

MagSafe-lisäakku hyödyntää ensi kerran iPhone 12 -puhelimissa tähän asti piilossa ollutta ominaisuutta.

Apple julkisti eilen uuden MagSafe-lisäakun, joka kiinnittyy magneettien avulla iPhone 12 -puhelinten takapintaan ja lataa puhelimia langattomasti.

Applen jo 109 euron hinnalla myyntiin tuoma uutuus oli ennakkohuhujen myötä odotettu, mutta se näyttää pitävän sisällään myös yhden todellisen yllätyksen.

Julkaisemallaan MagSafe-lisäakun toiminnasta lisää kertovalla tukisivullaan Apple nimittäin paljastaa, että MagSafe-lisäakkua voi myös ladata kytkemällä latauskaapelin iPhoneen – vahvistaen näin käytännössä iPhone 12 -puhelimissa tähän asti käyttämättömän käänteisen langattoman latauksen.

Käänteistä langatonta latausta huhuttiin aikanaan yhdeksi iPhone 12 -puhelinten ja aiemmin jopa myös iPhone 11 -puhelinten ominaisuudeksi, mutta Apple ei ole sitä käytettäväksi tarjonnut – ennen tätä.

“Voit myös ladata molempia, jos liität MagSafe-lisäakkusi iPhoneen ja kytket sitten iPhonesi virtalähteeseen. Voit haluta ladata tällä tavalla, jos sinun täytyy kytkeä iPhone toiseen laitteeseen latauksen aikana, esimerkiksi käytettäessä langallista CarPlayta tai siirrettäessä kuvia Macille”, Apple kertoo verkkosivullaan.

Tietoa iPhone 12 -puhelinten käänteisesti MagSafe-lisäakulle tarjoaman latauksen tehosta ei ole.

MagSafe-lisäakku puolestaan lataa iPhone 12 -puhelimia jopa 15 watin teholla, kun se on myös itse kytketty vähintään 20 watin virtalähteeseen, tai jopa 5 watin teholla itsenäisesti toimiessaan.

Android-älypuhelimissa käänteinen langaton lataus mahdollistaa yleisesti muiden Qi-latausta tukevien laitteiden, kuten älypuhelinten ja täyslangattomien kuulokkeiden latauskotelon, lataamisen asettamalla ne käänteistä langatonta latausta tukevan älypuhelimen takapinnan päälle. Apple sen sijaan tukee käänteistä langatonta latausta nyt toistaiseksi vain MagSafe-lisäakun kanssa.