Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-pomo Tim Cook Aasiassa – entistä enemmän fokusta Intiaan

 

 

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on viettänyt viime viikot Aasiassa. Perjantaina Apple kertoi miljardi-investoinnistaan kiinalaiseen Didi Chuxingiin ja tällä viikolla Cook kävi Intiassa tapaamassa maan pääministeriä Narendra Modia.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun Cook ja Modi tapaavat, vaan jo viime vuonna kaksikko kävi keskusteluja Modin vieraillessa Piilaaksossa. Tuoreimmassa tapaamisessa kaksikon keskustelut koskivat ”Make in India” -ohjelmaa, jossa kannustetaan paikallisia ja kansainvälisiä yrityksiä tuottamaan tuotteensa Intiassa.

Vierailun aikana Cook paljasti Applen suuntaavan tulevaisuudessa voimakkaammin Intian markkinoille ja aloittavan start-up-yrityksiä tukevan ohjelman. Intiaan aiotaan avata myös kolme uutta Apple Store -liikettä seuraavan 18 kuukauden aikana, minkä lisäksi Apple aikoo lisätä rekrytointejaan karttainsinöörien ja myyntikonsulttien osalta.

Viime vuosina Intia on noussut Applelle yhä merkittävämmäksi toiminta-alueeksi paitsi tuotannon, myös laitemyynnin osalta. Loka-joulukuussa Applen Intian toimitukset ylsivät jo 800 000 laitteeseen ja erityisesti halvemmille puhelimille on maassa suurta kysyntää. Tuoreen raportin mukaan Applen pyynnöt käytettyjen iPhone-puhelinten jälleenmyymiseksi Intiassa on kuitenkin evätty hallinnon toimesta.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook Aasian vierailullaan Foxconnin tehtaalla.