Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Teknavi paikan päällä: Näitä uutuuksia odotetaan Barcelonan mobiilimessuilta

Teknavi on jälleen mukana Barcelonan mobiilikonferenssissa, joka starttaa ensi sunnuntaina useiden valmistajien tuotelanseerauksilla.

Sunnuntai on perinteisesti päivä, jolloin valmistajat esittelevät uutuutensa median edustajille. Varsinaiset messut starttaavat ensi maanantaina.

Samsungin odotetaan tänäkin vuonna varastavan messujen päähuomion. Viime vuonna 4000 vierasta kerääntyi kuulemaan seuraamaan Galaxy S6:n lanseerausta.

Tänä vuonna Samsung esittelee ainakin kaksi uutta Galaxy-puhelinta: Galaxy S7:n ja Galaxy S7 Edgen.

7-version odotetaan tuovan mukanaan odotetun muistikorttipaikan, joka jätettiin pois kuutosmallista. Lisäksi laitteen uskotaan olevan vesitiivis. Jonkinlainen vahvistus asialle saatiin jo, kun Samsung lipsautti julkisuuteen Galaxy S7 Edgen mainosvideon, jossa viitattiin suoraan vesitiiviiseen rakenteeseen.

Samsungilla voi olla lisäksi ässä hihassaan. Se voi olla uusi Note-sarjan älypuhelin, Galaxy Tab S3 -tabletti tai phablet-kokoinen Galaxy S7 Edge+.

LG:ltä uusi lippulaiva

LG:n sunnuntain tilaisuus on niin ikään kiinnostava. Sieltä odotetaan uutta metallista G5 -lippulaivapuhelinta. Sen erikoisuutena on Always on -näyttö, johon saa näkymään esimerkiksi kellon jatkuvasti, avaamatta näyttölukitusta. G5:ttä koskevat vahvistamattomat tiedot kertovat, että laitteessa on vaihdettava akku, 5,6-tuumainen QHD-näyttö ja uusi, tehokkaampi prosessori. Kamerassa olisi kaksoislinssitekniikka ja laitteen etupuolella olisi päänäytön ohella yläreunaan sijoitettu lisänäyttö.

LG:ltä odotetaan myös muita uutuuksia. Niiden joukossa saattaa olla 360 asteen VR-kamera.

Sony on vielä arvoitus

Sony esitteli uusimman lippulaivapuhelimensa IFA-messuilla Berliinissä viime syksynä. Sen takia japanilaisyhtiön ei uskota tuovan sille seuraajaa vielä Barcelonassa. Sen sijaan Sonylta saatetaan nähdä uusi tabletti, jollaisen se toi myös viime vuoden mobiilimessuilla.

Tabletin lisäksi saatamme nähdä uuden SmartWatch 4 -älykellon.

HTC:lta välimallin uutuus?

HTC ei esittele Barcelonassa uutta lippulaivamalliaan, eikä pidä takavuosilta tuttua isoa lehdistötilaisuutta. Sen sijaan taiwanilaisyhtiön huhtaan esittelevän matalalla profiililla puhelinmallin, joka kulkee kaavailuissa nimellä A16. Yhtä hyvin laitteen nimi voi olla Desire A16. Puhelimesta on vuodettu kuva, jonka perusteella luvassa on kameratoimintoihin keskittynyt älypuhelin. Laitteen teknisistä tiedoista ei ole vielä mitään varmuutta.