Uusi verkkokauppa Teknavi.com

CES 2021: Tässäkö älypuhelinten tulevaisuus? LG vilautti rullautuen laajenevalla näytöllä varustettua Rollable-älypuhelintaan

Taittuvien näyttöjen jälkeen tulossa ovat rullautuen laajenevat näytöt.

CES-messut järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti, mutta se ei ole estänyt yhtiöitä esittelemästi uutuuksiaan. LG on nyt vilauttanut nopeasti rullautuvalla näytöllä varustettua Rollable-älypuhelintaan.

LG:n julkistustilaisuuden lopussa parrasvaloissa käväissyt Rollable-älypuhelin edustaa korealaisyhtiön näkemystä älypuhelinten tulevaisuudesta. Rollablessa on nimensä mukaisesti rullautuva näyttö, joka aina tarvittaessa lipuu esiin puhelimen rungosta tehden kuvaruudusta rutkasti laajemman.

Rollable-puhelin esiintyi LG:n julkistustilaisuudessa lyhyellä, vain parin sekunnin mittaisella videolla. Siinä puhelinta pidellään vaakatasossa, ja näyttö rullautuu esiin laajentaen kuva-alaa pystysuuntaisesti.

Kun näyttö laajenee, reagoi myös esitettävä video kutistuen tai laajentuen samaan tahtiin. Demo on hyvin lyhyt, mutta omiaan nostattamaan odotuksia uutta teknologiaa kohtaan.

LG:n rullautuvasta näytöstä huhuttiin joulukuussa laajemminkin, ja tietojen mukaan Rollable-puhelinta – tai jotakin sen kaltaista – voitaisiin odottaa markkinoille vielä vuoden 2021 aikana. LG:ltä on kuitenkin tulossa myös perinteisiä huippupuhelimia, raportit kertovat.

Alla olevalla videolla LG Rollablen näyttö kiertyy esiin ja katoaa taas rungon uumeniin.