Tämä on älypuhelinten kuumin trendi: Helpottaa pienikätisten elämää

Vielä viime vuonna älypuhelinvalmistajat esittelivät kilpaa uusia kameraominaisuuksia. Tänä vuonna huomio on kiinnittynyt älypuhelinten ulkoisiin yksityiskohtiin.

Uusin ja tämän hetken kuumin trendi on pienentää älypuhelinten fyysistä kokoa ilman että näytön koko kärsii. Käytännössä tämä vaatii puhelimen näytön reunojen ulottamista mahdollisimman lähelle puhelimen reunoja. Näin ollen käyttäjät voisivat valita isompia näyttöjä ilman huolta siitä, että laite on liian isokokoinen.

Trendi on erityisen suosittu kiinalaisten puhelinten keskuudessa, mutta myös Applen uskotaan tarttuvan haasteeseen kun seuraava iPhone 8 esitellään ensi syksynä.

Esimerkiksi kiinalainen Xiaomi on julkaissut puhelimen, jossa näyttö ulottuu lähes puhelimen reunasta reunaan. Kyseessä on Mi Mix -niminen puhelinmalli, jonka näytön koko on 6,4 tuumaa. Siitä huolimatta laitteen fyysinen koko on samaa luokkaa esimerkiksi Samsungin Galaxy S7:n kanssa. Mi Mixin etupaneelista peräti 90 prosenttia on näyttöä.

Niin ikään kiinalainen Huawei on julkaissut kotimaansa markkinoille Huawei Honor Magicin, jossa näyttö kaareutuu laitteen molemmilla puolilla kiinni puhelimen reunoihin.

Uuden trendin mukainen laite on myös Androidin perustajan kehittämä Essential-puhelin, jossa huomio kiinnittyy lähes reunasta reunaan ulottuvaan näyttöön. Kyseinen puhelin on tulossa haastamaan Android-huippupuhelimet, mutta lanseerausajankohtaa ei vielä tiedetä.