Herkku historiasta: Tältä näytti älykello vuonna 1977

Älykellot pyrkivät kuluttajien sydämiin tällä hetkellä agressiivisesti. Kellopuhelimia on nähty jo aiemmin 2000-luvulla, mutta vieläkin aikaisemmin on nähty niin sanottuja älykelloja. Vuonna 1977 nykyisin tietokoneista tunnettu Hewlett-Packard esitteli HP-01 -kellon, joka oli aikansa älykello. Asiaa muisteli Hodinkee.

HP-01:ssä oli digitaalinen ja punainen LCD-näyttö, josta näki luonnollisesti kellon. Sillä oli kuitenkin vaihtoehtoisia käyttötarkotuksia. Kellossa oli pieni, 28 painikkeen näppäimistö, jonka avulla pystyi tekemään yksinkertaisia plus-, miinus-, kerto- ja jakolaskuja. Pieniä näppäimiä pystyi painelemaan pienellä stylus-kynällä, joka sijaitsi kellon rannekeosassa

HP:n älykellossa oli myös ajastin, herätyskello ja sekuntikello, joista kahta ensimmäistä ei varmasti ollut useissa kelloissa. Yhtiö lupasi, että kello jätättää tai edistää maksimissaan 30 sekuntia vuodessa, joka on varsin hyvä lukema – etenkin kun nykypäivänä normaalin kvartsikellon vastaava lukema on noin 15 sekuntia kuukaudessa.

Kellon fyysiset mitat olivat 40 x 45 x 15 millimetriä, joten pienestä kellosta ei ole kyse. Painoa sillä oli 170 grammaa – se on enemmän kuin monilla älypuhelimilla. Esimerkiksi Samsungin uusi Gear S2 painaa vajaat 50 grammaa.

Aivan ilmaiseksi HP:n älykello ei kuitenkaan kaupasta lähtenyt mukaan. Tuolloin kello maksoi 695 dollaria, joka vastaa nykyeuroissa rahamuseon rahanarvolaskurin mukaan 543,90 euroa.

HP-01:n stylus-kynä oli sijoitettu kellon rannekeosaan