Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä iPad Pro näyttää osiin purettuna

iPad Pron myynti on nyt alkanut, myös Suomessa. Sopivasti samaan aikaan purkuvideoistaan tunnettu iFixit on julkaissut mietteensä Applen jättitabletin korjattavuudesta. Kyseessä vaikuttaa olevan haastava tapaus kotikorjaajille.

iPad Pronavaamisen tiellä on reilut määrät liimaa,mikä tekee minkä tahansa korjauksen alusta haastavan. Kun liimoista on selvitty, tuo seuraavan haasteen laitteen keskivaiheille kiinnitetty näyttö. iFixitin mukaan näyttöosaa on kannateltava pystyasennossa samalla, kun näytön johtimia irrotetaan.

Näytön irroittamisen jälkeen purkajat pääsevät viimein käsiksi laitteen sisuksiin. Rungon puolelle jäävät akku sekä kaiutinelementit, jotka vievät poikkeuksellisen paljon tilaa. iFixitin arvion mukaan panostus neljään kaiuttimeen on rokottanut laitteen akkukapasiteettia tilanpuutteen vuoksi.

Tilaa vievät akku ja kaiuttimet

 

Suurimman työn takana vaikuttaa olevan iPad Pron logiikkapiirilevyn poistaminen. Suorittimen ja monia muita komponentteja sisältävän osan tiellä on esimerkiksi elektromagneettisilta häiriöiltä suojaava peite.

iPad Pro osissa

 

Lopulta iPad Pro saa korjattavuusarvosanan 3, parhaan tuloksen ollessa 10. Ainoaksi todella hyväksi puoleksi nousee akku, jota ei ole juotettu kiinni logiikkapiiriin. Heikkouksiksi taas nousevat esimerkiksi laitteen sulkevan liiman määrä ja näyttö, jossa LCD ja lasipaneeli on vaihdettava aina samanaikaisesti, mikä luonnollisesti nostaa näyttövaihtojen kustannuksia.