Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kiinasta jälleen todella ohut puhelin

Äärimmäisen ohuista puhelimista tunnettu kiinalainen älypuhelinvalmistaja Gionee on esitellyt uusimman älypuhelimensa. Gionee S5.1 Pro on viime vuonna esitellyn S5.1:n paranneltu versio. Vaikka S5.1 Pro ei ole yhtiön ohuin älypuhelin, ei sillä silti paljoa paksuutta ole. Puhelimen materiaaleina on käytetty lasia ja metallia.

Gionee S5.1 Pron viiden tuuman näytön tarkkuus on HD-tasoa, 1280×720 pikseliä. Näyttöä suojaa Corningin Gorilla Glass 4, joka on 2.5D-lasia eli se kaartuu hieman reunoilta. Näytössä käytetään AMOLED-tekniikkaa. S5.1 Pron sisuksista löytyy MediaTekin MT6753 -järjestelmäpiiri, jossa on kahdeksan 1,3 gigahertsin taajuudella sykkivää ARM Cortex-A53 -ydintä. Sen tukena on kaksi gigatavua käyttömuistia.

 

16 gigatavun tallennustilaa voi tarvittaessa laajentaa muistikortin avulla. Kuvien napsiminen onnistuu kahdeksan megapikselin etukameralla tai 13 megapikselin takakameralla. Vain 6,35 millimetriä paksuun laitteeseen on mahdutettu 2 400 milliampeeritunnin akku. Painoa laitteella on 129 grammaa.

Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmä on höystetty yhtiön omalla Amigo-käyttöliittymällä, jonka versionumeron on 3.0. Laite tulee saataville valkoisena kultaisten reunuksien kera. Gionee S5.1 Pro tulee myyntiin Kiinassa noin 300 dollarin eli vajaan 270 euron hintaan. Yhtiö ei kertonut, tuleeko laite saataville myös muualla maailmassa.