Supercell teki historiansa ensimmäisen yrityskaupan

Supercell on tehnyt historiansa ensimmäisen yrityskaupan. Kuuden vuodenaikana vasta neljä mobiilipeliä laajasti julkaissut ja henkilöstömääränsä mahdollisimman pienenä pitänyt Supercell on löytänyt uuden mahdollisuuden laajentua yritysostoilla. Ensimmäisenä se hankkii nyt 51 prosentin enemmistöosuuden toisesta suomalaisesta peliyhtiöstä, Frogmindista. Sijoituksen arvo on 7 miljoonaa euroa, josta 2 miljoonaa on uutta rahoitusta Frogmindille.

– Oikeastaan emme pidä tätä puhtaana finanssisijoituksena. Haluamme antaa maailman parhaille pelienkehittäjille mahdollisuuden tehdä itsenäisesti hommia. Se on toiminut hyvin Supercellissa, ja haluamme edistää tätä meidän filosofiaamme muihin yrityksiin, kommentoi Supercellin perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Paananen Helsingin Sanomille.

Vuonna 2012 perustettu, nykyisin 12 työntekijän Frogmind tunnetaan Badland-peleistään, jotka ovat useissa arvioissa kiiteltyjä sekä myös Applen usein palkitsemia. Badland-pelejä on ladattu yli 45 miljoonaa kertaa ja viime vuonna Frogmindin liikevaihto oli 1,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto vajaat 0,5 miljoonaa. Tähän asti Frogmind on tehnyt pelejä, joista on pitänyt maksaa niiden latauksen yhteydessä. Näin ei ole enää jatkossa: työn alla on kolme ilmaiseksi ladattavaa mutta sovelluksen sisäisiä ostoja tarjoavaa peliä, jollaisille myös Supercell on huikean menestyksensä rakentanut.

Supercellistä itsestään myytiin myös aiemmin tänä vuonna enemmistöosuus japanilaisen SoftBankin myydessä omistuksensa kiinalaiselle Tencentille. Kaupassa Supercell arvostettiin 9 miljardiin euroon.

Supercell ei sulje pois mahdollisuutta tehdä jatkossa lisääkin yritysostoja.

– Teemme sijoituksia ainoastaan silloin, kun löydämme täydellisen tiimin, Paananen kuitenkin toteaa.