Suomalaisyhtiö esitteli Wergo-älykellon

Suomalaisen Wergo Oy:n julkaisema Wergo-älykello tuo puhelut ranteeseen ilman mukana kannettavaa puhelinta. Android-käyttöjärjestelmän ansiosta Wergoon on ladattavissa tutut sovellukset, kuten Facebook, Sportstracker, Twitter ja Instagram.

Kello sisältää SIM-korttipaikan, eli se ei ole riippuvainen puhelimesta. Puhelut onnistuvat suoraan kellon mikrofonin ja kaiuttimen avulla tai käyttämällä Bluetooth-kuuloketta. Valmistajan mukaan joidenkin operaattoreiden tarjoama rinnakkais-SIM mahdollistaa matkapuhelimen ja Wergo-älykellon toisiaan täydentävän käytön aina tilanteen mukaan.

Wergo-älykello on valmistajansa mukaan suunnattu aktiivisille käyttäjille niin luonnossa kuin kaupungissakin. Roisketiivis kuori takaa kellon toiminnan urheillessa ja sateessa bussia odotellessa.

Android 4.4 -käyttöjärjestelmän ansiosta Google Play -kaupan sovellukset ovat asennettavissa kelloon. Android Wear -kelloista poiketen Wergo on siis täysiverinen Android-älykello.

Kellossa on kamera valo- ja videokuvaukseen, GPS-paikannus navigointiin ja urheilusovelluksille sekä Bluetooth-yhteys lisälaitteille, kuten kuulokkeille, näppäimistölle ja jopa auton OBD-lukijalle. Netin käyttö sujuu mobiilidatan tai Wi-Fi -yhteyden avulla.

Wergon tallennustila on 4 gigatavua ja käyttömuisti 512 megatavua. Tallennustila on laajennettavissa microSD -kortilla aina 32 gigatavuun asti. Älykellon sydän on Dual-core Cortex A7 — 1.3 GHz prosessori.

Kellon hintaa tai tarkempaa julkaisuaikataulua ei vielä kerrottu.