Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tämän rannekellon koko ulkonäköä voi muuttaa silmänräpäyksessä puhelimella - mielenkiintoinen uutuus Sonylta

Sony on kotimaassaan Japanissa julkaissut mielenkiintoiset toisen sukupolven FES Watch -kellot. FES Watch U yhdistyy Bluetoothilla Android- tai iOS-puhelimen sovellukseen, mutta kyse ei silti ole varsinaisesta älykellosta. Erikoista FES Watch U:ssa on mahdollisuus muuttaa e-paperipintaisen kellon ulkonäköä silmanräpäyksessä puhelinsovelluksen kautta.

FES Watch U:ssa sekä kellotaulu että ranneke ovat vähän virtaa kuluttavia e-paperinäyttöjä. Ensimmäisen sukupolven FES Watch julkaistiin vuoden 2014 lopulla, ja nyt julkaistussa toisen sukupolven mallissa on muun muassa kellotaulua reunustava metallikehys sekä perinteisen kellopariston tilalla ladattava akku. Yhdellä latauksella päästään noin kolmen viikon käyttöaikaan.

FES Closet -nimisen puhelinsovelluksen avulla voi kellon ilmettä muuttaa nopeasti. Sovellus sisältää tunnettujen tekijöiden kuvittamia kuoseja, sekä maksullisia että maksuttomia, ja uusia kuoseja on tarkoitus julkaista kuukausittain vuoden loppuun asti. Lisäksi kellon voi kuvittaa omilla kuvillaan.

FES Watch U on tarjolla Sonyn oman First Flight -joukkorahoitussivuston kautta, tai sen voi bongata tokiolaisesta muotiliikkeestä. Kellojen hinnat ovat metalliosien viimeistelystä riippuen 46 000 tai 60 000 yeniä (370 tai 480 euroa). Ensimmäisen sukupolven FES Watch jäi Japanin markkinoiden erikoisuudeksi, ja valitettavasti vaikuttaa siltä, ettei myöskään uutta mallia Japanin ulkopuolella julkaista.