Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sonos julkisti ensimmäisen Bluetooth-kaiuttimensa – Move maksaa 399 euroa

Kaiuttimistaan tunnettu Sonos on julkistanut ensimmäisen Bluetooth-kovaäänisensä. Move-kaiutin maksaa 399 euroa ja toimii täysin langattomasti.

Sonos Move on kuljetettavaksi kaiuttimeksi melkoisen kookas. Se on IP56-luokituksensa ansiosta suojattu roiskeilta ja pölyltä, ja valmistajan mukaan se kestää myös iskuja ja kolhuja mainiosti. Yhdellä latauksella musiikkia voi kuunnella 10 tunnin ajan, ja lataus onnistuu joko mukana toimitettavalla telakalla tai USB-C-kaapelilla.

Move on 25 senttimetrin korkuinen.
Move on 25 senttimetrin korkuinen.

Move on 25 senttimetriä korkea ja painaa noin 2,7 kiloa. Muidenkin Sonos-kaiutinten tapaan Move tukee yhtiön Trueplay-äänentoistoteknologiaa, mutta Movessa toiminto toimii hieman uudella tavalla automaattisesti. Valmistajan mukaan tämä takaa parhaan musiikkikokemuksen myös tien päällä.

Sonos Move tulee sekä Applen Siriä, Amazonin Alexaa että Googlen Assistant-avustajaa. Kaiutin osaa myös automaattisesti vaihtaa kodin Wi-Fi-verkon ja älypuhelimen Bluetooth 4.2 -yhteyden välillä, joten musiikin toiston ei tarvitse keskeytyä kotoa lähdettäessä.

Sonos Move julkaistaan ainoastaan mustana 24. syyskuuta. Sonoksen ensimmäisen Bluetooth-kaiuttimen suositushinta on 399 dollaria, suoraan muunnettuna noin 360 euroa. Kaiutin on ennakkotilattavissa Sonoksen verkkosivuilla.