Samsungin uusi sovellus helpottaa Windows 10 -tietokoneen käyttöä puhelimen avulla

Samsung on nyt julkaissut keväällä lupailemansa Flow-sovelluksen kaikille Windows 10 -tietokoneille. Aiemmin vain Samsungin omille Galaxy TabPro S- ja Galaxy Book -laitteille saatavilla ollut sovellus toimii nyt kaikissa Windows 10 -tietokoneissa, joissa on asennettuna Creators Update -päivitys tai uudempi versio.

Flow on varsin kätevä sovellus Galaxy-puhelimen ja Windows 10 -tietokoneen käyttäjälle. Kun käytössä on sormenjälkitunnistimella varustettu Galaxy-puhelin, voi Windowsiin kirjautua puhelimen sormenjälkitunnistimella. Lisäksi Flow-sovelluksella voi käynnistää puhelimen oman yhteyspisteen tietokoneelta, saada puhelimen ilmoitukset koneelle ja vastata saapuviin viesteihin suoraan tietokoneelta.

Flow-sovellus vaatii Creators Update -paketilla tai uudemmalla Windows-versiolla varustetun Windows 10 -tietokoneen sekä Android Nougatilla tai uudemmalla Androidilla varustetun Galaxy-tabletin (esimerkiksi Galaxy Tab S3) tai Android Marhsmallowilla tai uudemmalla Androidilla varustetun Galaxy-puhelimen (esimerkiksi Galaxy S6-, S7- ja S8-mallit, riittävän uusi A5). Tarkemmin yhteensopivuus Galaxy-laitteiden kanssa selviää Google Playstä.

Käyttöönotto käy nopeasti. Bluetooth on oltava käytössä molemmissa laitteissa ja sen jälkeen käynnistetään Samsung Flow molemmilla laitteilla. Parituksen voi hoitaa tietokoneen kautta, ja käyttöönoton yhteydessä pitää parituspyyntö vahvistaa molemmilla laitteilla sekä myös kirjautuminen todentaa molemmilla laitteilla.

Samsung Flow vaatii toimiakseen ajurin, jonka voi ladata Samsungin sivuilta. Sen jälkeen tietokonesovellus ladataan Windowsin sovelluskaupasta ja Android-sovellus Google Playstä.