Huhu: Samsungilta mullistava puhelin ensi vuonna – näyttö taittuu

(Pääkuvassa kaappaus konseptivideolta, jossa on esitelty Samsungin taittuvanäyttöistä laitetta.)

Taittuvalla näytöllä varustetuista puhelimista on puhuttu jo iät ja ajat. Vuonna 2017 sellainen voi kuitenkin lopulta olla todellisuutta sillä viimeisimpientietojen mukaan Samsung olisi saamassa oman ensimmäisen taittuvan puhelimensa valmiiksi ensi vuodeksi.

 

Samsungin suunnitelmista kertovan korealaisen ETNewsin mukaan Samsung aloittaisi taipuvaan puhelimeen tarvittavien näyttöpaneelien valmistuksen jo tämän vuoden loppupuolella ja toisi puhelimensa myyntiin ensi vuonna.

Puhelin olisi kooltaan auki taitettuna seitsemäntuumaista tablettia vastaava, mutta kääntyisi kiinni taittamalla noin viiden tuuman puhelimen kokoiseksi. Näyttötekniikkana olisi Samsungin suosima OLED. Samsungin kerrotaan yhdistäneen voimansa puhelimen osalta monien muiden korealaisten ja ulkomaisten kumppanien kanssa.

Viime vuonna Samsungin odotettiin vielä tuovan taittuvanäyttöisen puhelimensa markkinoille jo nyt vuonna 2016, mutta näistä suunnitelmista on nähtävästi jääty jälkeen, mikä ei täysin uudenlaisen laitteen kyseessä ollessa ole suuri yllätys. Itse asiassa suurempikokoista taittuvaa tablettia povattiin jo vuodeksi 2015. Nyt tammikuussa johtaja Lee Chang-hoon Samsungin Display-näyttöyksiköstä kertoi taittuvan näyttöpaneelin kehityksen etenevän suunnitelmien mukaan ja massatuontoa sekä julkaisua suunniteltavan yhteistyössä kumppaneiden kanssa.

Taittuvista älypuhelimista Samsung ja koko puhelinala odottaa yhtä uutta kiihdyttäjää myyntiluvuille. Älypuhelinmarkkinoiden kasvun odotetaan tänä vuonna hidastuvan matalimmalle tasolle toistaiseksi, vain alle 10 prosenttiin.