Robottipölynimurit saamassa uuden ominaisuuden: selvittää siivouksen ohessa Wi-Fi-verkon kuuluvuuden

Robottipölynimureja valmistava iRobot on aloittamassa mielenkiintoisen ominaisuuden beetatestauksen. 9to5Google uutisoi, että osa Roomba-imureista kykenee jatkossa siivotessaan tarkkailemaan Wi-Fi-verkon tilaa.

Jo tähän asti ovat käyttäjät voineet älypuhelimensa näytöltä seurata robotti-imuriensa liikkeitä ja kuljettuja reittejä ympäri taloa. Nyt iRobot on suunnittelemassa ominaisuutta, jonka avulla robotti loisi siivouksen ohella samanlaisen kartan Wi-Fi-verkon vahvuudesta eri puolilla huushollia. Näin asukkaat näkisivät helposti mahdolliset kuolleet kulmat ja heikon kantaman alueet.

Kesällä iRobot alkoi roboteillaan kerätä asiakkailta tietoa esimerkiksi talojen pohjaratkaisuista, jota valmistaja sitten käyttäjien suostumuksella myy muun muassa äänentoiston laitteita valmistaville sekä ilmastointiin keskittyville yrityksille. Tiedonkeruun saa toki nyt ja vastaisuudessa kytkettyä pois päältä niin halutessaan.

Uusi ominaisuus on tulossa saataville iRobotin imurimalliston kalleimpiin laitteisiin, noin 500 euron hintaiseen Roomba 960:een ja 750 euroa kustavtavaan Roomba 980:een. Beetatestauksen on määrä alkaa myöhemmin tässä kuussa, mutta rajoitetulla, vain parinsadan laitteen testiryhmällä.