Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mielenkiintoinen askel kohti esineiden internetiä: puettavat akut tuotantoon

Internetiin liitettävien laitteiden määrän odotetaan kasvavan räjähdysmäisesti seuraavan kymmenen vuoden aikana. Älykellojen ja älyautojen lisäksi esimerkiksi erilaisten puettavien pienlaitteiden odotetaan lisäävän suosiotaan. Jatkossa muun muassa erilaisten terveyssovellusten uskotaan olevan yhä useamman ihmisen päivittäisessä käytössä.

Uusien pienempien laitteiden myötä myös tekniikka, erityisesti akut, nousevat koetukselle. Jo nykyisillään akut vievät esimerkiksi älypuhelimissa ja älykelloissa suuren osan laitteen tilasta, ja pienempien ja tehokkaampien akkujen kehitys onkin ollut kilpajuoksua kasvavien vaatimusten kanssa.

Uusimpana innovaationa Panasonic on luvannut tuoda akkurintamalle uuden 0,55 millimetriä paksun akun, jota yhtiön mukaan voidaan käyttää puettavien laitteiden lisäksi myös esimerkiksi erilaisissa korteissa. Erikoisuutena Panasonicin akku on myös taipuisa, joten jatkossa se voi mahdollistaa aiempaa laajemmin joustavien älylaitteiden valmistuksen.

Uuden akun ensimmäisiä toimituseriä voidaan odottaa lokakuun lopulle. Myöhemmin Panasonicin on tarkoitus myös aloittaa akun sarjatuotanto.