Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Päivitä iPhone ja muut Apple-laitteet heti! Näitä vakavia haavoittuvuuksia on käytetty jo hyväksi

Apple-laitteiden tietoturva kannattaa nyt saattaa ajan tasalle.

Apple jatkoi päivityksiään eilen julkaisemalla laajasti eri laitteilleen uusia käyttöjärjestelmäpäivityksiä, jotka sisälsivät virhe- ja tietoturvakorjauksia.

iPhoneille, iPod toucheille ja iPadeille Apple julkaisi iOS ja iPadOS 14.5.1:n sekä Mac-tietokoneille macOS Big Sur 11.3.1:n, jotka sisältävät kaksi WebKit-selainmoottoriin liittyvän haavoittuvuuden korjausta. Lisäksi Apple julkaisi vanhemmille iPhoneille, iPod toucheille ja iPadeille myös iOS 12.5.3 -päivityksen, joka sisältää yhteensä neljä WebKitiin liittyvää tietoturvakorjausta. Apple Watchin osalta sen watchOS 7.4.1 korjaa yhden WebKit-haavoittuvuuden.

Applen mukaan kaikki sen korjaamat WebKit-haavoittuvuudet voivat johtaa tietyllä tavalla muotoillulla verkkosivusisällöllä haittakoodin ajamiseen käyttöjärjestelmissä. “Apple on tietoinen raportista, että tätä ongelmaa on voitu aktiivisesti hyödyntää”, Apple toteaa lisäksi.

Haavoittuvuuksien hyväksikäyttö kiihdyttää tarvetta tietoturvapäivitysten asentamiselle.

iPhoneissa, iPod toucheissa ja iPadeissa päivityksiä voi etsiä ja asentaa valikosta Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys. Apple Watchin päivittäminen onnistuu iPhonella valikosta Apple Watch – Yleiset – Ohjelmistopäivitys tai suoraan Apple Watchin Asetukset-sovelluksen kohdasta Ohjelmistopäivitys.

Macilla päivityksiä voi hakea valikosta Järjestelmäasetukset – Ohjelmiston päivitys.

Tuoreet korjaus- ja tietoturvapäivitykset seuraavat viime viikolla julkaistuja, uusia ominaisuuksia mukaan tuoneita iOS ja iPadOS 14.5, watchOS 7.4 ja macOS Big Sur 11.3 -päivityksiä.