Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OP testaa biometrisiä maksukortteja - mahdollistavat yli 50 euron lähimaksut

OP Ryhmä ja ohjelmisto- ja tietotekniikkayhtiö TietoEVRY ovat sopineet yhteistyöstä biometristen maksukorttien pilotoimisessa.

Biometrisissä maksukorteissa hyödynnetään sormenjälkeä, joka varmennetaan turvallisesti korttiin yhdistetyn sormenjälkitunnistimen avulla. Tämä mahdollistaa kätevät lähimaksut myös suuremmille yli 50 euron ostoksille ilman PIN-koodia. Biometrisellä maksukortilla lähes kaikki maksut voidaan suorittaa koskematta maksupäätteeseen. Kuluttaja yhdistää sormenjälkensä korttiin kotona, ja sormenjälkitunniste tallennetaan vain kortille.

Aiemmin yli 50 euron lähimaksaminen on ollut mahdollista jo mobiilimaksamisella älypuhelimella tai kellolla, esimerkiksi Apple Paylla ja Google Paylla, joille OP:lla ei ole tukea. OP:n mukaan silläkin on kuitenkin halu vastata kasvavaan kysyntään yhä turvallisemmista, kätevämmistä ja hygieenisemmistä maksutavoista myös kaupoissa. Aiemmin OP on tarjonnut mobiililiähimaksamisen jo Pivo-sovelluksessaan Android-laitteilla.

“Tällä hetkellä yli 60 prosenttia OP:n korteilla tehdyistä maksuista kauppojen maksupäätteillä tehdään lähimaksulla, eli asiakkaamme ovat ottaneet maksutavan omakseen. Biometriset maksukortit tarjoavat turvallisen ja helpon maksutavan, joka mahdollistaa myös yli 50 euron lähimaksut. Odotamme innolla, että pääsemme pilotoimaan asiakkaidemme kanssa uutta maksutapaa viimeistään ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Toivomme, että kokemukset ovat hyviä, jotta voimme tuoda myös tämän vaihtoehdon korttivalikoimaamme”, sanoo OP:n korttiliiketoiminnasta vastaava johtaja Teemu Korte.

OP:n mukaan se on yksi ensimmäisistä pankeista, joka pilotoi uuden sukupolven biometrisiä maksukortteja.

“Näemme markkinoilla suurta kiinnostusta biometrisiä maksukortteja kohtaan niiden tuoman lisäturvallisuuden ja käyttömukavuuden takia. Lisäksi erityisesti korona-aikana kuluttajat arvostavat sitä, ettei heidän tarvitse syöttää PIN-koodia maksupäätteeseen. Olemme innoissamme yhteistyöstämme OP:n kanssa tällä uraauurtavalla alueella ja siitä, että voimme helpottaa suomalaisten kuluttajien arkea uusimpien teknologioiden avulla. Yhteistyö on myös osoitus TietoEVRYn kumppaniverkoston vahvuudesta. Tässä hankkeessa toimimme kumppaniemme Tag Systems Groupin ja Zwipen kanssa”, sanoo TietoEVRYn korttituotannosta ja personalisoinnista vastaava johtaja Jarmo Rouhiainen.