Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mikä uuden Androidin nimeksi? Google pyytää ehdotuksia

Android N tekee vääjäämättä tuloaan. Googlen uusimman mobiilikäyttöjärjestelmän ominaisuuksista on saatu maistiaisia niin yhtiön omista esityksistä kuin kehittäjille jaetun esiversion syövereistäkin. Android N:n nimi on kuitenkin vielä epäselvä – niin käyttäjille kuin näemmä Googlelle itselleenkin. Yhtiö ottaa nimittäin vastaan ehdotuksia kuluttajilta.

Uuden Android-version nimen spekulointi tuntuu olevan vuodesta toiseen viihdyttävää ja jännittävää, vaikka varsinaisen käyttökokemuksen kannalta nimikkeellä ei toki ole väliä. Aakkosittain etenevä ja jälkiruokiin keskittyvä nimipolitiikka onkin hyvä esimerkki onnistuneesta brändäyksestä.

Google julkaisi tällä viikolla humoristisen video, jossa ammattilaiset koettavat keksiä Android N:lle täydellistä nimeä. Videon tarkoitus on kutsua käyttäjät mukaan nimitalkoisiin. Android N:lle omistetulla verkkosivulla kuka tahansa voi nyt jättää oman ehdotuksensa N-kirjaimella alkavaksi herkkunimeksi.

Idea on hauska, mutta historia on osoittanut, että Internetin kanssa kannattaa olla varovainen. Esimerkiksi uuden Mountain Dew -maun nimiäänestys lähti aikanaan täysin käsistä, kun ylivoimaiseksi ykköseksi nousi Hitler did nothing wrong. Tuoreempi esimerkki nettikäyttäjien loputtomasta nokkeluudesta on Iso-Britannian hallituksen avaama äänestys uuden tutkimusaluksen nimeä koskien. Uljaiden vaihtoehtojen sijaan suosituimmaksi vaihtoehdoksi nousi Boaty McBoatface.

Googlen tapauksessa tilanne on toki hieman eri, kun minkäänlaista äänestystä ei ole käytössä eikä yhtiöllä ole velvoitetta ottaa jotain kansan ehdottamaa nimeä käyttöön. Näin ollen kyseessä onkin ainoastaan vaivaton tapa saada potentiaalisesti luovempia ehdotuksia kuin useimmilla ensin mieleen tulevat Nougat tai useat Nut-alkuiset vaihtoehdot. Jos siis sinulta löytyy täydellinen ehdotus seuraavan Android-version nimeksi, käy ihmeessä jakamassa se Googlen kanssa.