Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Olympuksen uusi actionkamera kestää pudotusta ja pakkasta

GoPro hallitsee yhä vahvalla otteella actionkameroiden markkinoita, mutta kilpailijat ovat esitelleet viime aikoina kiinnostavia vaihtoehtoja. Viimeisin niistä on Olympus Tough TG-Tracker, joka tulee Suomessa myyntiin heinäkuussa 379 euron hintaan.

Olympuksen uutuus on varteenotettava vaihtoehto etenkin niille, jotka edellyttävät actionkameralta iskunkestävyyttä ja toimintavarmuutta myös kylmässä. Laitetta voi käyttää huoletta kymmenen asteen pakkasessa ja kamera kestää pudotuksen 2,1 metristä. Veden alla sillä voi kuvata vielä 30 metrin syvyydessä. Lisäksi kamera kestää 100 kilon puristuksen.

Tough TG-Trackerillä voi kuvata 4K-videota 30 kuvan sekuntinopeudella ja full hd-kuvaa 60 kuvan sekuntinopeudella. Jälkimmäinen on käyttökelpoinen kuvaustila esimerkiksi silloin, kun käyttäjä haluaa kuvata nopeita tilanteita esimerkiksi urheilukentällä. Käytössä on 206 asteen laajakulmaobjektiivi, joka miellyttänee monia action-lajien harrastajia.

Olympus käyttää uutuuskamerassaan 5-akselista digitaalista kuvanvakautusta. Laitteessa on nopeus- ja kiihtyvyysanturit, gps ja lämpötilan tunnistin. Ominaisuuksiin lukeutuu myös langaton nettiyhteys.

Mielenkiintoinen lisä ovat laitteen mukana tulevat sovellukset, joiden avulla siirretään kuvat kamerasta ja tarkastellaan lokitietoja iOS- ja Android-puhelimilla. Tämä mahdollistaa kameran käyttämisen suoritusten seurantaan. Käytettävissä olevia tietoja ovat muun muassa korkeus ja syvyys, ilman tai veden lämpötila ja liikenopeus.

TG-Trackerissa on irrotettava kahva ja ulos kääntyvä LCD-näyttö ja se on varustettu kohdevalolla.