Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global nimitti uuden toimitusjohtajan

HMD Globalin hallitus on nimittänyt Florian Seichen Nokia-puhelimia kehittävän ja myyvän yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi (CEO).

Aiempi CEO Arto Nummela sai yllättäen heinäkuussa lähtöpassit yhtiöstä.

Seiche hoiti virkaa toimittavana toimitusjohtajana töitä jo Nummelan lähdön jälkeen. Hän on myös ollut HMD:ssä mukana alusta asti, aiemmin toimien CEO:n rinnalla yhtiön kakkosmiehenä President-tittelillä.

Vakinaiseksi CEO:ksi nousun ohella Seiche on nimitetty tänään myös HMD Globalin hallitukseen.

”Florian on johtanut yhdessä HMD Globalia Presidentinä yhtiön alusta asti. Hän on paras valinta CEO:ksi, sillä hän on ollut tärkeässä roolissa globaalien toimintojemme johtamisessa ja ensimmäisten tuotteidemme tuomisessa yli 80 markkinalle viimeisten kuukausien aikana. Siirrymme nyt mielenkiintoiseen kasvuvaiheeseen ja olemme ilahtuneita, että meillä on Florian johtamassa tiimiä”, kommentoi HMD Globalin hallituksen puheenjohtaja Sam Chin.

Ennen Nokia- ja Microsoft-uraa Nokian myydyissä puhelinliiketoiminnoissa Seiche toimi pitkään myös HTC:llä EMEA-alueen johtajana.

Seichen rinnalla HMD Globalin markkinointijohtajan Pekka Rantalan vastuut laajenevat. Aiemman toimensa ohella Rantala on saanut nyt myös varatoimitusjohtajan Executive Vice President -tittelillä lisävastuuta HMD:n johtoryhmässä.

”Olen innostunut kertomaan Pekan noususta HMD Globalin Executive Vice Presidentiksi. Pekka on johtanut Nokia-brändin nuorennusta matkapuhelimissa. Nyt, tämän tehtävän jatkamisen lisäksi, hän tulee aktiivisesti tukemaan Floriania ja suunnittelemaan HMD Globalin kasvun seuraavaa vaihetta”, kommentoi Chin.

HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala.
HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala.