Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia-älypuhelimista X10 ja X20 saivat ensimmäisenä Android 13 -päivitykset

Ensimmäiset Nokia-älypuhelimetkin ovat nyt saaneet Android 13 -päivitykset.

Android 13 -päivityksen jakelu on alkanut nyt Nokia X10:lle ja Nokia X20:lle.

Google julkaisi Android 13:n jo 15. elokuuta, ja sittemmin Googlen jatkoksi muun muassa Samsung ja OnePlus ovat jo julkaisseet Android 13 -päivityksiä useille eri älypuhelimilleen.

Nokia X10:n ja X20:n Android 13 -päivitysten jakelu on käynnissä jo Euroopassa, mukaan lukien Suomessa. Android 13 saapui puhelimille yhdessä marraskuun tietoturvakorjausten kanssa.

Nokia X10:n ja X20:n lisäksi Android 13 -päivitystä odotetaan lähiaikoina Nokia-älypuhelimista myös Nokia XR20:lle, Nokia G50:lle ja Nokia G11 Plussalle sekä viimeisimmille Nokia G60:lle ja Nokia X30:lle. Tarkempaa aikataulua ei kuitenkaan ole tiedossa.

HMD Global hyödyntää Nokia-älypuhelimissaan puhdasta vakioversiota Androidista.

Android 13 parantaa esimerkiksi yksityisyyttä ja turvallisuutta. Sovellusten tulee Android 13:ssa pyytää lupaa ennen kuin ne voivat lähettää ilmoituksia. Lisäksi lupien pyytämiseen ja niistä luopumiseen tulee muitakin parannuksia. Android 13 avaa myös kehittäjille jälleen paljon uusia mahdollisuuksia, esimerkiksi liittyen sovelluskuvakkeisiin, pika-asetusten lisäämiseen ja sovelluskohtaisiin kieliasetuksiin. Voit lukea lisää Android 13:n sisältämistä uudistuksista aiemmasta artikkelistamme!

Lue lisää Android 13:sta aiemmasta artikkelistamme!