Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näyttävällä 21 megapikselin kameralla varustettu Kodak-älypuhelin ehtii pukinkonttiin

Legendaarisen kameravalmistajan Kodak Ektra -nimeä kantava älypuhelin on saapumassa myyntiin. Puhelimen toimitusten pitäisi alkaa 9. joulukuuta.

Suomeen Kodak Ektran voi tilata helpoiten valmistajan oman verkkokaupan kautta, jossa puhelimen hinta on 499 euroa. Kaupantekijäisiksi saa myös mahdollisuuden 150 paperivalokuvan tilaamiseen sekä tulevia alennuksia muista kuvatuotteista.

Kodak Ektra on Android-älypuhelin.

Kodak Ektran laajasti ulkoneva kamera tarjoaa 21 megapikseliä f/2,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella. Lisäksi mukana on 4K-videokuvauksen tuki sekä kaksois-LED-kuvausvalo. Erilaisia kuvaustiloja kamerassa on lukuisia — mukana on myös bokeh-kuvaustila taustaltaan sumennettujen kuvien ottamiseen sekä manuaalikuvaustila. Kameralla on oma kaksivaiheinen painikkeensa.

Ektran kamerakenno on kuitenkin Sony IMX230, jota Sony itse käytti jo viime vuonna Xperia M5 -mallissaan ja joka löytyy esimerkiksi HTC One M9+:sta. Aivan viimeisintä huutoa kameratekniikka ei näin ollen siis ole — mukana on kuitenkin jo myös vaihetarkennus (PDAF) ja HDR-tuki. Etukamera Ektrassa on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä.

Kameran ohella ulkoisesti Kodak Ektra eroaa monista muista älypuhelimista keinonahkaisella pinnallaan. Puhelimen reunat näyttävät metallilta, mutta ovat todellisuudessa muovia. Kamera on tehty puhelimen takana todella näkyväksi suurikokoisella reunuksellaan. Puhelin näyttääkin enemmän kuin vanhalta kameralta nykyaikaisen älypuhelimen sijaan.

Kameroiden ohella Kodak Ektran muita ominaisuuksia ovat 5 tuuman IPS-tekniikan näyttö 1920×1080 pikselillä, kymmenytiminen MediaTekin Helio X20 -järjestelmäpiiri, 3 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikka sekä 3 000 milliampeeritunnin akku. Käyttöjärjestelmäversio on ainakin aluksi Android 6.0 Marshmallow.

Alla näkyvän kameraa vielä lisää korostavan nahkakotelon hinta on 69,99 euroa.