Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näitä tuotejulkistuksia Microsoftilta odotetaan ensi viikolla

 

Microsoft järjestää ensi viikon keskiviikkona 26. lokakuuta New Yorkissa Windows 10:een ja laitteisiin keskittyvän julkistustilaisuuden.

Tulevista julkistuksista on muodostunut jo ennakkoon varsin hyvä käsitys. Windows Centralin mukaan uutuuksiin voisi kuitenkin lukeutua myös Home Hub -älykaiutin, joka sisältäisi Microsoftin Cortana-virtuaaliavustajan. Vastaavista puhuvista ja puheella ohjattavista, kysymyksiin vastaavista kaiuttimista on tullut trendi teknologiajättien keskuudessa, kun verkkokauppajätti Amazonin Echo osoittautuikin yllättävän hyväksi ja menestyväksilaitteeksi. Sittemmin Google on jo esitellyt oman Home-kotikaiuttimensa ja Applen huhutaan myös kehittävän omia Siri-kaiuttimiaan.

Microsoftin älykaiutin voisi tietojen mukaan myös mahdollistaa tiedostojen tallentamisen siihen ja niiden suoratoiston sen kauttamuihin laitteisiin.

MyyttistäSurface-puhelinta tai muitakaan täysin uusia Windows-puhelimia tai Microsoftin perumaa Band 3 -ranneketta ei Microsoftin ensi viikon tilaisuudelta odoteta. Tosin huhuttu ja vuodoissa jo nähty Alcatelin Idol 4S -Windows-puhelin voi päästä esittelyyn.

Kuten aiemminkin olemme kertoneet, on Surface Pro 4:n ja Surface Bookin päivittyminen Intelin uusilla 7. sukupolven ”Kaby Lake” Core -suorittimilla mahdollista. Sen sijaan Surface Pro 5:tä taiSurface Book 2:ta ei ensi viikolla odoteta – niiden aika on koittamassa vasta ensi vuonna.

Microsoftin odotetaan esittelevän laajasti tulevia Windows 10:n Redstone 2 -päivityksen uudistuksia. Päivitystä odotetaan julkaistavaksi ensi vuoden maaliskuussa.

Laitteiden osalta Microsoftin tilaisuuden suurin uutuus lienee Surface All-In-One, eli Microsoftin uusi pöytätietokone. Ennakkotietojen mukaan laite voisi tulla 27 tuuman kosketusnäytöllä ja näyttö voisi mahdollisesti olla irroitettavissa jalustastaan. Kooltaan pienemmätkin versiot ovat mahdollisia – ainakin sellaisia on testattu. Surface AIO:hon huhutaan myös tehokasta GeForce GTX 1080 -näytönohjainta, joka tekisi siitä tehokkaan pelikoneen.

Surface AIO on saamassa rinnalleen myös uudet Surface-näppäimistön ja -hiiren.

Microsoft tulee järjestämään tilaisuuden New Yorkissa myös heti seuraavalla viikolla ensi viikon tilaisuuden jälkeen. Marraskuun 2. päivän tilaisuuden anti tulee keskittymään Officeen ja Microsoftin yrityspalvelujen kokonaisuuteen.