Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Melkoinen tiimi – näin monta työntekijää Applella suunnittelee kameroita iPhoneen

Joka vuosi, kun Apple esittelee uusia iPhone-malleja, joku taho jossain heittää ilmoille oman arvionsa puhelimen komponenttien hinnoista ja näin ihmiset pääsevät kauhistelemaan, kuinka paljon ”hinnassa on ilmaa”.

Samalla joka kerta tuppaa unohtumaan se, että laitteen myyntihintaan vaikuttaa myös moni muu seikka, kuin yksittäisten komponenttien materiaalien hinta. Nykyaikainen, laadukas älypuhelin ei ole vain sattumanvaraisesti koottu palapeli, vaan se vaatii käsittämättömän määrän suunnittelutyötä, jonka takana on valtavasti asiantuntijoita. Jonkinlaisen käsityksen suunnittelutyön määrästä voi saada tiedonjyvästä, jonka Apple eilen jakoi CBS-uutiskanavan 60 Minutes -ohjelmassa. Applella pelkästään iPhonen kameran suunnitteluun keskittyviä työntekijöitä on 800.

iPhonen kameraa suunnittelevien insinöörien ja asiantuntijoiden joukkoa Applella johtaa Graham Townsend, joka esitteli suunnittelutyötä 60 Minutes -ohjelman tekijöille. iPhonen kameramoduuli koostuu yhteensä yli kahdestasadasta yksittäisestä osasta. Apple voi laboratoriossaan testata kameraa käytännössä kaikissa kuviteltavissa olevissa tilanteissa, olkoon kyse sitten vaikkapa auringonlaskusta tai heikosta sisävalaistuksesta.

Aiheesta uutisoinut The Verge mainitseekin, että vaikka Applen kilpaililjat eittämättä testaavat kameroitaanvastaavissaolosuhteissa, jo yksistään tiimin valtaisa koko kertoo, kuinka tärkeä iPhonen kamera Applelle on. Apple onkin pyhittänyt jopa kokonaisia mainoskampanjoita pelkästää iPhonen kameralle, ja uudistettua kameraa myös ylistetään vuolaasti joka kerta uuden iPhonen esittelyn yhteydessä.