Mysteerinen Lumia X pyörii Microsoftin videolla

Lumia 650:n piti viimeaikaisten tietojen perusteella jäädä Lumia-sarjan viimeiseksi malliksi, mutta Microsoftin tuore mainosvideo Kiinasta asettaa väitteen kyseenalaiseksi. Lippulaivamalleista tuttua Continuum-toimintoa esittelevä video mainitsee kuvauksessaan niin Lumia 950-, Lumia 950 XL- kuin Lumia X -puhelimenkin, joista viimeksi mainittu poistettiin kuvauksesta pian videon julkaisemisen jälkeen. Video oli kuitenkin tarpeeksi kauan netissä, jotta villit spekulaatiot uudesta lippulaiva-Lumiasta ehtivät lähteä käyntiin.

Tällä hetkellä Lumia X:stä ei tiedetä käytännössä mitään, mutta vaihtoehtoja puhelimelle on käytännössä viisi. Kyse voi olla joko yksinkertaisesta kirjoitusvirheestä, Lumia X voi olla uuden malliston aloittava puhelin, X voi viitata johonkin vielä julkistamattomaan sarjanumeroon, nimi voi olla viittaus Lumia 650 -malliin tai kyse voi olla paljon huhutusta Surface-puhelimesta. Varsinkin viimeistä vaihtoehtoa voi pitää varteenotettavana, sillä uusien Lumia-mallien tuloa ollaan moneen otteeseen epäilty ja Lumia 650 ei ainakaan nykytietojen perusteella täytä Continuum-toiminnon asettamia vaatimuksia.

Jos mysteeriseksi osoittautunut Lumia X viittaa Microsoftin huhuttuun Surface-puhelimeen, olisi Lumia-brändin käyttäminen jonkinasteinen yllätys. Tähän asti Surface-puhelimen on nimenomaisesti uskottu käyttävän Surface-brändiä ja hylkäävän Lumia-nimen kokonaan. Oli totuus asiassa mikä tahansa, toistaiseksi uuden puhelimen olemassaolosta ei kannata vetää turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä. 

Havainnekuva Lumia 650:stä. Puhelimen on veikkailtu olevan Microsoftin viimeinen Lumia ja sijoittuvan keskihintaluokkaan

 

PhoneDesignerin luonnos Surface Phonesta. Kuva ei perustu ennakkotietoihin, vaan on puhtaasti taiteellinen näkemys