Havainnekuva: Mistä Samsungin 360 asteen kamera on tehty?

Yksi mielenkiintoinen kevään uutuustuote Samsungilta on sen 360 asteen kamera Gear 360. Siinä missä vaikkapa Nokia Ozo on kymmeniä tuhansia euroja maksava, ammattilaisille tarkoitettu 360 asteen kamera, on Samsung Gear 360 muutaman satasen hinnallaan huomattavasti edullisempi ja tavalliselle työläiselle helpommin saavutettava mahdollisuus napata 360 asteen kuvia ja videoita. Nyt Samsung on sivuillaan esitellyt, mistä tuo kamera koostuu.

Kameran kotelointi on Samsungin mukaan suunniteltu kompaktiksi ja tukevaksi niin, että laite on helppo ja turvallinen ottaa mukaan erilaisiin aktiviteetteihin. IP53-luokitus tarkoittaa, että laite on suojattu pölyltä ja esimerkiksi tavanomaiselta vesisateelta. Laitteen kameroita suojaavat karkaistusta lasista valmistetut linssit.

Kuvausosastolta Gear 360:ssä löytyy kaksin kappalein 15 megapikselin CMOS-kennoilla varustettuja kameroita. Aukkoluku kameroissa on kohtuullisen suuri f/2,0, mikä tarkoittaa hyvää valovoimaisuutta. Kumpikin kameroista on varustettu 195 asteen kalansilmälinssillä, ja nämä hieman toisiaan risteävät kahden kameran otokset sovitetaan ohjelmallisesti yhdeksi 360 asteen kokonaisuudeksi, eli maisema ympärillä tallentuu joka suuntaan. Suurin videoresoluutio on 3840 x 1920 pikseliä ja kuvissa suurin resoluutio on 7776 x 3888 pikseliä.

Muita varusteita Gear 360:ssä ovat muun muassa 0,5 tuuman ja 72 x 32 pikselin PMOLED-näyttö, jonka avulla voi tarkistella laitteen asetuksia. Lisäksi laitteesta löytyvät esimerkiksi asento- ja kiihtyvyysanturit, erilliset suoritin ja DRIMe5s-kuvaprosessori, enintään 200 gigatavun kortteja tukeva muistikorttipaikka sekä 1350 milliampeeritunnin akku, josta riittää kerralla virtaa parhaimmillaan 140 minuutin videokuvaukseen. Yhteydenpito hoituu WiFi Direct-, Bluetooth-, NFC- ja USB-reittejä pitkin.