Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Turing-puhelimen esittely jäi näkymättömäksi tapaukseksi

Eilen piti olla Turing Robotic Industriesin suuri päivä. Kohua useampaan otteeseen lyhyen historiansa aikana aiheuttaneen, Saloon suurielkeisin tehdashankkein rantautuneen älypuhelinvalmistajan piti esitellä New Yorkissa uutta Turing Phone Appassionato -puhelintaan. Ehkä näin kävikin, mutta juuri kukaan ei sitä huomannut – eikä verkkoon ole jäänyt merkkejä esittelystä.

Turingin verkkosivut eivät tarjoaa uutta tietoa, eikä sähköpostilistallekaan ole lähetetty uusia viestejä. Twitterissä Turing Robotic Industries kertoi eilen vain uudesta profiilikuvastaan. Samoin Facebook-sivulle ilmestyi eilen uusi profiilikuva sekä kansikuva, joka sentään mainostaa uutta Appassionato-puhelinta.

Turingin piti eilen esitellä puhelintaan The Luxury Technology Show -tapahtumassa New Yorkissa.

Ensitiedot ja oheiset design-kuvat Appassionatosta paljastettiin aiemmin jo tämän vuoden ensimmäisenä päivänä.

Turing Phone Appassionatasta aiemmin julkaistu havainnekuva.
Turing Phone Appassionatasta aiemmin julkaistu havainnekuva.

Turing Phone Appassionatossa kerrottiin tuolloin olevan rakenteessa käytössä metallipohjainen Liquidmorphium-komposiittimateriaali, safiiripinta, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-muistia sekä Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä – ja myöhemmin tulossa olisi erillinen Sailfish OS -versio. Lisäksi puhelimessa pitäisi olla panostettu tekoälyyn ja uudenlaiseen käyttöliittymään.

Turingin mukaan Appassionato ei ole konseptipuhelin tai kokeellinen laite, vaan se on kehittänyt sitä jo läpi menneen vuoden uudeksi lippulaivapuhelimekseen.

Turingin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Steve Chao olisi halunnut esitellä puhelimen prototyyppiä jo taannoin Salon käräjäoikeudessa, jossa käsiteltiin Turingin omaisuuden takavarikkoa. Turing ei ole maksanut konsultilleen tämän vaatimia palkkioita.

Turingin ensimmäisen puhelimen toimitukset epäonnistuivat pahasti. Ennakkotilaajat saivat vain raakileen esiversion laitteesta ja vasta myöhemmin luvattiin toimittaa alkuperäisten lupausten mukainen laite. Sittemmin ensimmäisen puhelimen jatkosuunnitelmat on haudattu ja Turing on siirtynyt kehittämään nyt odotettavaa Appassionato-puhelinta.