Onko tämä sovellus mobiili-Windowsin pelastus?

Windows Phonen suurin ongelma on aina ollut käyttöjärjestelmän sovellustarjonta. Lumiat ja muut Windows-mobiililaitteet eivät yksinkertaisesti ole pysyneet Android- ja iOS-laitteiden perässä sovelluksien saralla. Windos 10:n pyrkii parantamaan tilannetta tietyillä keinoilla, joiden lisäksi Microsoft on julkaissut uuden ongelmaan pureutuvan sovelluksen.

AppComparison on uusi sovellus, joka on Microsoftin mukaan tarkoitettu Androidista Windows Phoneen vaihtoa harkitseville. Nimensä mukaisesti sovellus lupaa tarjota käyttäjän suosikkisovelluksille vastineet Windows-sovellustarjonnasta.

AppComparison-sovellus

Käytännössä käyttjä valitsee AppComparisonin tarjoamasta kategorialistasta kaipaamansa aihealueet, kuten viihde, pelit, terveys ja niin edelleen. Tämän jälkeen sovellus tarjoaa vastineeksi listan Windows Phone -sovelluksia, joiden pitäisi vastata käyttäjän sovellusvalikoimaa valituissa kategorioissa.

Ehdotelmista löytyy luonnollisesti tutuimmat suursovellukset

Ikävä kyllä AppComparison ei tunnu olevan suuri apu, sillä listasta ei millään lailla käy ilmi, minkä sovelluksen vastineeksi kukin listattu sovellus on tarkoitettu. Lisäksi uutuussovelluksen ongelma on, että auttamisen sijaan se saattaa enemmänkin korostaa Windows Phonen sovellustarjonnan puutteita.

Windows 10:n myötä iOS- ja Android-sovellukset saattaa olla aiempaa helpompi tuoda Windows-laitteille. Onkin siis mahdollista, että tilanne paranee tulevaisuudessa. Android-sovelluksien tuomiseen pureutuva projekti saattaa tosin olla vaakalaudalla.