Microsoft puolustaa Surface-laitteitaan tylyn arvion jälkeen – ”Seisomme laadun ja luotettavuuden takana”

Arvostettu yhdysvaltalainen Consumer Reports veti eilen pois suosituksensa kaikilta Microsoftin Surface-laitteila, kun sen tekemä tutkimus kertoi Surface-laitteen omistajista 25 prosentin kohtaavan ongelmia laitteensa kanssa kahden ensimmäisen vuoden aikana.

Tehty tutkimus perustui yhteensä 90 000 tabletti- ja läppäriomistajan antamiin tietoihin. Microsoftin Surface-laitteiden tulos oli merkittävästi huonompi kuin muilla valmistajilla, minkä myötä Consumer Reports koki, ettei se voi enää suositella minkään Surfacen ostamista. Parhaiten samassa tutkimuksessa pärjäsivät Apple-laitteet.

Laitteista vastaava johtaja Panos Panay on nyt julkaissut Microsoftin blogissa Surface-laitteiden puoluspuheenvuoron. Panay kutsuu Consumer Reportsin tutkimusta pettymykseksi ja toteaa Microsoftin olevan eri mieltä tulosten kanssa, vaikka he Consumer Reportsia kunnioittavatkin.

Panayn mukaan Microsoftin numerot osoittavat Surface-laitteista pidempään markkinoilla olleiden Surfare Pro 4:n ja Surface Bookin ennustetun 1-2 vuoden ja toteutuneiden rikkoutumis- ja palautumismäärien molempien olevan merkittävästi alempia kuin 25 prosenttia.

Lisäksi Panay korostaa Surface Pro 4 ja Surface Book -laitteiden asiakastyytyväisyyden olevan korkea: 98 prosenttia kertoo olevansa tyytyväisiä laitteeseensa.

”Seisomme tiukasti Surface-laiteperheen laadun ja luotettavuuden takana, ja voin itsevarmasti kertoa, että parempaa hetkeä ostaa Surface ei ole ikinä ollut”, summaa Panay blogimerkintänsä.