Uudet huippu-Lumiat jo Microsoftin sivuilla– julkistus parin päivän päästä

Microsoft pitää muutaman päivän päästä julkistustilaisuuden, jossa esitellään uudet huippu-Lumiat. Lumioiden tekniset tiedot ovat vuotaneet jo pitkälti verkkoon ja niiden ulkonäkökin on jo tiedossa. Nyt Microsoft on – luultavasti vahingossa – listannut tulevat Lumia 950- ja Lumia 950 XL -älypuhelimet verkkosivuilleen.Asiasta kertoi muun muassa WindowsCentral.

Yhtiön kaupan brittiläisillä verkkosivuilla on osio, jossa Windows 10 Mobilea tukevat laitteet ovat listattuna. Monien halvempien Lumioiden rinnalla seisovat tulevat Lumia-älypuhelimet. Huhuttu Lumia 550 ei kuitenkaan ole vielä Microsoftin listauksessa. Jo julkistettujen Lumioiden kohdalla on myös laitteiden hintatiedot, mutta tulevien Lumioiden kohdalla ei vielä hintoja ole.

Puhelimien kohdalla on lyhyt kuvaus itse laitteesta. Lumia 950 XL:n listauksessa kerrotaan, että laitteessa on 5,7 tuuman WQHD-näyttö, joka koostuu 2560×1440 pikselistä, 20 megapikselin takakamera ZEISSin optiikalla, 32 gigatavun tallennustila, jota voi laajentaa jopa kahden teratavun muistikortilla, ja luonnollisesti Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmä.

Lumia 950:n ominaisuuksiksi kerrotaan samat ominaisuudet kuin Lumia 950 XL:lle, mutta näyttö on puoli tuumaa pienempi ollen 5,2 tuumaa. Nämä tiedot täsmäävät vuodettuihin tietoihin, joten huhutut ominaisuudet pitävät luultavasti pitkälti paikkaansa.

Microsoftin tilaisuudessa esitellään huhujen mukaan myös Microsoft Band 2 -ranneke, Microsoft Surface Pro 4 -tabletti ja mahdollisesti Lumia 550 -älypuhelin.

Kuvakaappaus Microsoftin verkkosivuilta