Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Swarovskilta tulossa Android Wear -kello

Android Wear -kellotarjonta on saamassa täydennystä, kun koruvalmistaja Swarovski on myös lähdössä mukaan markkinoille.

Qualcomm kertoi nyt CES-messujen yhteydessä Swarovskin aikovan julkista ensimmäisen älykellonsa 23.-30. maaliskuuta järjestettävillä kelloalan Baselworld-messuilla.

Swarovskilta nähtäneen aivan Android Wear -kellovalikoiman huipulle tuleva uutuus – todennäköisesti usein kristallein koristeltuna. Mitään tietoja tulevasta uutuudestaan Swarovski ei ole kuitenkaan toistaiseksi ole vielä paljastanut. Kello tulee kuitenkin perustumaan siitä kertoneen Qualcommin piirille.

Aiemmin muotitaloista Android Wear -kello on nähty muun muassa Michael Korsilta ja kellomerkki TAG Heuerilta.

Google kertoi aiemmin Baselworldissa olevan vuorossa Android Wear -julkistuksia, joita tullaan nyt alkuvuoden aikana näkemään runsaasti merkittävän Android Wear 2.0 -päivityksen myötä. Android Wear 2.0 piti julkaista alun perin jo viime vuonna, ja sen viivästyminen on vaikuttanut myös useiden eri valmistajien kellojen lanseeraussuunnitelmiin.

Google itse on myös tehnyt yhteistyötä vielä tuntemattoman valmistajan kanssa. Tarjolle on tulossa kaksi kelloa, joiden kehitystyössä Googlen rooli on ollut aiempia Nexus-puhelimia ja muita laitteita vastaava.

Android Wear 2.0 on tekemässä Android-kelloista aiempaa itsenäisempiä. Ne saavat myös oman Play-kauppansa, jolla voi lisätä sovelluksia suoraan kellosta itsestään.