Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Koska Apple lopettaa ladattavan musiikin myynnin? Apple kiistää raportit suunnitelmasta

Kuinka kauan Apple aikoo vielä jatkaa iTunes-musiikkilatausten tarjoamista Apple Music -tilauspalvelun rinnalla?

Digital Music News raportoi jälleen, että Apple on aikataulussa lopettaakseen iTunesin musiikkikaupan lataukset vuoteen 2019 mennessä. Raportin mukaan Apple päätti suunnitelmasta jo vuonna 2016, jolloin Digital Music News ensimmäisen kerran asiasta myös kertoi.

Apple on kuitenkin aiempaan tapaan kiistänyt jälleen väitteet. ”Ei ole totta”, kommentoi Apple suorasanaisesti 9to5Mac-sivustolle. Myös vuonna 2016 Apple kiisti väitteet suoralta kädeltä.

Vuoteen 2019 on yhä toista vuotta aikaa, ja musiikin tilauspalvelujen suosio kasvaa jatkuvasti latausmyynnin laskiessa, joten kovin suuri yllätys iTunes-musiikkikaupan sulkeminen reilun vuoden päästä ei enää olisi.

Apple on kertonut myös Digital Music Newsille, ettei sillä olisi suunnitelmia iTunes-musiikkikaupan alasajosta, mutta samanaikaisesti sisäpiirilähde kertoo yhä toista tarinaa. Applen suunnitelman tällä hetkellä kerrotaan olevan lopettaa iTunes-musiikkikaupan latausmyynti alkuvuodesta 2019, ja iTunes-käyttäjiä pyrittäisiin tässä yhteydessä siirtämään Apple Musicin käyttäjiksi.

Applen kerrotaan suunnittelevan uusien Apple Music -tilien luomista kaikille iTunes-käyttäjille, ostettujen musiikkikappaleiden siirtämistä suoratoistokirjastoon yhdessä soittolistojen ja muiden tietojen kanssa. Apple Music -palveluun siirrettävät käyttäjät saisivat kolmen kuukauden ilmaisen kokeilujakson, mutta tämän lisäksi he voisivat kuunnella ilman voimassa olevaa tilaustakin palvelusta jatkossa aiemmin iTunesista ostamaansa musiikkia.