Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ei kovin halpa: LG:n uuden huippupuhelimen hinta euroissa selvisi

LG esitteli uuden G6-puhelimen erikoisine näyttöineen jo helmikuun lopulla, mutta laitteen virallista julkaisuaikataulua Euroopassa tai hintaa Suomessa ei vielä ole kerrottu. Kotimaassaan Koreassa LG jo aloitti laitteen myynnin, mutta Euroopassa ja Pohjois-Amerikassakin joudutaan ilmeisesti vielä odottamaan jokunen viikko. Saksalainen MediaMarkt on G6:n kuitenkin sivuilleen jo listannut euromääräisen hinnan kera.

LG G6 on MediaMarktin sivuilla ennakkotilattavissa 750 euron hintaan, ja toimitusajaksi ilmoitetaan alkaen 9–10 työpäivää. Laite on saksalaismyyjän sivuilla tarjolla valkoisena, mustana ja platinanvärisenä. 750 euron hinta Saksassa ei välttämättä käänny sellaisenaan Suomen-hinnaksi, sillä esimerkiksi 799 euroa Suomessa maksavat Huawei P10 Plus ja HTC U Ultra näyttävät saman myyjän sivuilla olevan myös 750 euron hintaisia. Niinpä LG G6:n hinta Suomessa asettunee niin ikään vajaan 800 euron tietämille.

LG G6 sisältää mielenkiintoisia ominaisuuksia, mutta erikoisena ratkaisuna LG on päättänyt rajoittaa tiettyjä ominaisuuksia vain muutamille markkina-alueille. Esimerkiksi langaton lataus saapuu yksinoikeudella Yhdysvaltain markkinoille ja hyvää äänenlaatua lupaileva nelinkertainen DA-muunnin on tarjolla vain Etelä-Koreassa ja muilla valituilla Aasian markkina-alueilla. Samoin 64 gigatavun sisäinen tallennustila on tarjolla vain joissain Aasian maissa, mutta Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa joudutaan tyytymään 32 gigatavun tallennustilaan.