Huhu: LG:n uuteen huippuluuriin tulossa paljon tehoa ja laadukas kamera

LG:n viimekeväinen huippupuhelin G4 oli mielenkiintoinen laite, sillä kylmien speksien sijaan valmistaja painotti sen kohdalla pehmeämpiä arvoja, kuten miellyttävää muotoilua ja materiaaleja. Laite ei kuitenkaan ollut pelkkää pehmoisen nahan silittelyä, vaan sen erinomainen kamera on saanut paljon suitsutusta osakseen. Nyt näyttääkin siltä, että LG aikoo jatkaa kännykkäkameroiden kärkipäässä myös tulevan G5:n kanssa. Lisäksi odotettavissa on varsin tehokas suoritin.

GforGames.com-sivusto raportoi huhuista, joiden mukaan LG G5 tulisi saamaan sisuksiinsa Qualcommin uuden sukupolven suorittimista tehokkaimman, Snapdragon 820:n, ja kamera on saamassa 20 megapikselin kennon Sonylta.

GforGamesin raportoimien huhujen mukaan LG G5:ssä käytettävä Sonyn kenno on varta vasten LG:lle räätälöity, eli kyseessä ei ole Sonyn yleisessä myynnissä oleva kenno. Sen lisäksi, että uuden kennon myötä nousee pikseliluku G4:n 16:sta megapikselistä aina 20:een megapikseliin, nousee myös kennon fyysinen koko. Kun LG G4:ssä kennon koko oli 1/2,6 tuumaa, kerrotaan uuden olevan kooltaan 1/2,0 tuumaa, jolloin kyseessä on varsin iso kännykkäkameran kenno, ja alkaa olla vertailukelpoinen monien kompaktikameroiden kanssa. G5:n kenno peittoaisi koossa jopa Sonyn Xperia Z5 -malleissa käytetyn 1/2,3-tuumaisen kennon ja lähes kaikki muutkin puhelimissa nähdyt kamerakennot. Kennon koko ei vielä suoraan kerro mitään kuvanlaadusta, mutta isompi kenno voi tallentaa enemmän valoa, jolloin ainakin ainekset paremmalle kuvanlaadulle on olemassa.