Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lenovo esitteli erikoisen konseptin kannettavasta tietokoneesta - varustettu projektorilla ja liukuvalla näppäimistöllä

Lenovo on esitellyt erikoisen läppärikonseptin, joka esittelee aivan uudenlaisen näkymän kannettavien tietokoneiden tulevaisuuteen.

MOZIssa ei esimerkiksi ole ensinkään näyttöä.

Lenovon MOZI-läppäriä esiteltiin kansainvälisessä Red Dot -muotoilutapahtumassa, jossa se sai osakseen runsaasti huomiota. Kyseessä on läppäri, jossa näytön sijaan on videoprojektori sisällön heijastamista varten.

MOZI koostuu eräänlaisesta pääyksiköstä, jossa projektori ja muut komponentit sijaitsevat, sekä erillisestä paneelista sisällön heijastamista varten. Lenovon mukaan projektorilla voi helposti valjastaa myös vaikkapa tavallisen seinän näytöksi niin halutessaan.

Toinen MOZI-läppärin erikoisuus on sen esiin liu’utettava näppäimistö. Täysikokoinen ja kuvien perusteella hyvin ohut näppäimistö sijaitsee pääyksikön sisuksissa, ja sen voi helposti vetää näkyville aina tarvittaessa.

Lenovon mukaan näppäimistö pysyy helposti esillä tai piilossa magneettien avulla.

Kuvien perusteella MOZIssa on myös Dolby Atmos -brändätyt kaiuttimet sekä painike, joka saattaa toimia sormenjälkilukijana. Tarkemmin teknisistä yksityiskohdista ei kuitenkaan puhuttu.

Kiinalaisyhtiö ei liioin kertonut, onko MOZI-läppärin tarkoitus myöhemmin tulla markkinoille. Toistaiseksi kyseessä vaikuttaisikin olevan vain kiehtova konsepti, mutta ajatus näytöttömästä, projektorilla ja liukuvalla näppäimistöllä varustetusta läppäristä on ainakin kekseliäs.