Kuvavuoto vihjaa vahvasti: Apple Watch 2 saa suuremman akun

Applen odotetaan esittelevän uuden toisen sukupolven Apple Watch 2:n myös 7. syyskuuta, yhdessä uusien iPhone-mallien kanssa.

Nyt AppleInsider kertoo kiinalaisessa Weibo-palvelussa julkaistusta kuvasta, jossa väitetysti esiintyy uuden Apple Watch 2:n 42 millimetrin mallin akku.

Akun kapasiteetti on 334 milliampeerituntia, kun nykyisin vastaavissa ensimmäisen sukupolven Watcheissa akku tarjoaa vain 246 milliampeerituntia. Akkukesto ei ole suuri ongelma Watchissa, sillä kello on helppo ladata öisin ja akku kestää yhden päivän käytön. Ainakaan yksinään ilman muita merkittäviä parannuksia ei uusi suurempi akku vielä pidentäisi käyttöaikaa täyteen kahteen päivään.

Myös yleensä oikeassa oleva KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo odotti Apple Watch 2:een aiempaa suurempaa akkua muiden uudistusten ohella. Lisäksi Apple Watch 2 saisi hänen mukaansa nopeamman suorittimen,sisäänrakennetun GPS-paikannuksen, ilmapuntarin (mahdollistaa korkeuden mittaamisen) sekä parannetun vedenkestävyyden.

Uudesta suuremman kapasiteetin akusta voisi olla hyötyä muun muassa GPS-paikannuksen kasvattamien virtatarpeiden osalta.

Watch 2:n näyttö olisi vaihtumassa ohuemmalla tekniikalla toteutetuksi, mutta itse laitteen koko säilymässä varsin ennallaan – näin sisälle mahtuisi ehkä juurikin myös esillä oleva suuremman kapasiteetin akku.