Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Peräti 40 prosenttia käytössä olevista iPadeista jää ilman iOS 10 -päivitystä

Applen uusi, syksyllä päivityksenä jakeluun saapuva iOS 10 -käyttöjärjestelmäversio tulee tarjolle verrattain laajalle iOS-laitejoukolle, mutta iPadien osalta erittäin merkittävä osuus vielä käytössä olevia laitteita on jäämässä ilman.

Analytiikkayhtiö Localyticsin tilastojen perusteella jopa 40 prosenttia vielä käytössä olevista iPadeista ei tule saamaan iOS 10 -päivitystä. Localyticsin tilastoista asian esiin poimi ZDNet.

Moni käytössä oleva iPad jää ilman iOS 10:tä. Erityisesti iPad 2 sekä alkuperäinen iPad mini ovat edelleen erittäin laajasti käytettyjä.

 

Apple iPad 2 ei saa enää iOS 10:tä.

iOS 9 tuli vielä lähes kaikille iPadeille, sillä se oli saatavilla kaikille muille paitsi alkuperäiselle, ensimmäiselle iPad-mallille. Nyt iOS 10:n yhteydessä Apple kuitenkin pudottaa tuen jo myös iPad 2:lta, kolmannen sukupolven iPadilta sekä ensimmäisen sukupolven alkuperäiseltä iPad miniltä.

iPadeista iOS 10 -päivitys tulee saataville iPad mini 2:lle, 3:lle ja 4:lle, neljännen sukupolven iPadille, iPad Airille ja Air 2:lle sekä uusimmille 9,7 ja 12,9 tuuman iPad Proille.

Applen iPad-myynti on kärsinyt viime vuosina muun muassa uuteen laitteeseen vaihtajien vähäisyydestä. Uudet iPadit eivät ole tarjonneet niin suuria edistysaskeleita tai uusia toimintoja, että ne olisivat saaneet jo nykyisiin iPadeihinsa tyytyväiset käyttäjät päivittämään uuteen malliin.

Pudottamalla suuren joukon vanhempia iPadeja pois nyt iOS 10 -päivityksen saajien joukosta, voi Apple myös toivoa laitteiden uuteen vaihtamisen kiihtyvän nykyisten käyttäjien keskuudessa.

iPadeja on myyty yli 300 miljoonaa kappaletta, joista valtaosa on yhä käytössä. Noin 40 prosentin iPadeista jäämisessä iOS 10 -päivityksen ulkopuolelle on kyse siis jopa yli 100 miljoonasta käytössä olevasta laitteesta.

Käytössä oleva iPhone-laitekanta uusiutuu iPadeja nopeammin. Lisäksi iOS 10 -päivitys pudotti iOS 9:ään nähden joukosta pois vain 2011 syksyllä lanseeratun iPhone 4s:n.

Nämä laitteet saavat iOS 10 -päivityksen.