Asus julkisteli uusia tableteja – suoria kilpailijoita Surface-laitteille

Uusien Zenfone 3 -puhelimien lisäksi Asus on esitellyt uusia Windows 10:llä toimivia 2-in-1-laitteita. Uudet Transformer 3- ja Transformer 3 Pro -laitteet ovat suoria kilpailijoita neljännessä sukupolvessa matkaaville Microsoftin Surface-laitteille.

Transformer 3 Pro

Transformer 3 Pro muistuttaa paljon Microsoftin Surface Pro 4 -laitetta. Alumiinista valmistettu Transformer 3 Pro on vain 8,35 millimetriä paksu ja se tulee saataville harmaana ja kultaisena. Seisontatuen avulla katselukulman saa jopa 170 asteeseen, joten säätövaraa löytyy paljon.

Laitteessa on 12,6 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 2880 x 1920 pikseliä, ja näytön reunoista löytyvät stereokaiuttimet.

Transformer 3 Pro tuskin jättää teknisten tietojen valossa ketään kylmäksi. Hybridilaitteessa on Intelin Core i7 -suoritin, jonka tarkkaa mallia ei kuitenkaan lehdistötiedotteessa mainita. Laitteeseen saa parhaimmillaan jopa teratavun SSD-muistia ja 16 gigatavua RAM-muistia.

Transformer 3 Pro taipuu hyvinkin suureen kulmaan.

Lisäksi Transformer 3 Prossa on USB-C -portti, USB 3.0 -portti, HDMI-portti sekä 13 megapikselin takakamera. Laitteen hinnat alkavat 999 dollarista eli vajaasta 900 eurosta. Kalleimmasta mallista joutunee kuitenkin maksamaan huomattavasti enemmän.

Transformer 3 Pron mukana tulee Transformer Cover Keyboard, jossa taustavalaistu näppäimistö.

Transformer 3

Asuksen Transformer 3 on astetta kevyempi ja ohuempi laite kuin Pro-versio. Näytön ominaisuudet ovat samat kuin Pro-versiossa eli 12,6 tuuman näytön tarkkuus on 2880 x 1920 pikseliä. Laitteessa ei ole seisontatukea, mutta Asus myy laitteen kylkeen Transformer Sleeve Keyboard -näppäimistöä, joka toimii samalla sekä seisontatukena että näytön suojana.

Asus Transformer 3.

Transformer 3:n sisuksissa hyrrää seitsemännen sukupolven Intel Core -suoritin, jonka tukena on parhaimmillaan kahdeksan gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa laitteeseen saa aina 512 gigatavuun saakka. Laitteessa on 13 megapikselin kamera, USB-C -portti ja sormenjälkitunnistin.

Uutuus tulee markkinoille Pro-version tavoin harmaana sekä kultaisena ja hinnat alkavat 799 dollarista eli noin 715 eurosta.

Transformer 3 ja Transformer Sleeve Keyboard