Kaipaatko puhelimeesi fyysistä näppäimistöä? Blackberry on tekemässä paluuta

Kerroimme aikaisemmin tällä viikolla Nokian klassisen 3310-puhelimen paluusta markkinoille. Nokian ikoninen puhelin ei ole ainoa klassinen matkapuhelin, joka on tekemässä paluuta.

Blackberry tunnettiin takavuosina kännyköistä, joissa oli fyysinen näppäimistö. Kanadalainen valmistaja tarjosi pitkään lähes ainoana valmistajana oikean näppäimistön siinä missä useimmissa kilpailijoissa on kosketusnäyttö ja virtuaalinen näppäimistö.

Nyt Blackberryn ja fyysisen näppäimistön odotetaan tekevän paluun Barcelonan mobiilimessuilla, jotka alkavat helmikuun lopussa.

Koodinimellä Mercury kulkeva puhelin (oikeaa mallinimeä ei vielä tiedetä) olisi kunnianosoitus Blackberryn takavuosien puhelimille, joista osa saavutti suosiota etenkin Yhdysvalloissa. Barack Obaman tultua valituksi Yhdysvaltain presidentiksi hän tuli tunnetuksi Blackberry-puhelimen käyttäjänä.

Blackberry ei tosin valmista enää puhelimia vaan Nokian tavoin luovuttaa tuotemerkkinsä käyttöön kiinalaiselle TCL-nimiselle yhtiölle.

Blackberryn nimeä kantava uutuusmalli olisi Android-puhelin, jossa on Blackberryn oma kehuttu tietoturvaohjelmisto. Puhelin tähdätään mitä ilmeisimmin premium-puhelinten markkinoille, joten se kosiskelisi lähinnä iPhonen ja Samsungin kalleimpien mallien ostajia.

Aika näyttää, riittääkö fyysisen näppäimistön paluu siivittämään Blackberryn tuotemerkin uuteen nousuun.