Olisiko aika vaihtaa designia? Vain 9 prosenttia aikoo vaihtaa uuteen iPhoneen

Apple vaikuttaa olevan ottamassa suuren riskin tänä vuonna pitäessään iPhonen designin pääosin ennallaan – kuten lukemattomat ennakkohuhut ja -vuodot ovat jo kertoneet.

Quartz-julkaisun SurveyMonkeyn kautta tekemän 525 vastaajan kyselyn mukaan vain yhdeksän prosenttia haastatelluista aikoo todella tai erittäin varmasti vaihtaa uuteen iPhoneen tänä vuonna, mikäli iPhonen design on säilymässä ennallaan – kuten se pitkälti on.

Vain reilut 9 prosenttia on erittäin halukkaita päivittämään uuteen iPhoneen, jos design säilyy.

 

Väitetty iPhone 7 -vuotokuva kertoo yleiskäsityksen, mitä syksyn uusilta iPhoneilta ulkoisesti odotetaan. Mallinimet eivät ole vielä varmistuneet, minkä lisäksi täyttä varmuutta ei ole vielä edes lopulta tulossa olevien mallien lukumäärästä. Suuremmasta iPhonesta saatetaan nähdä vain yksi, kaksoiskameralla varustettu versio, eikä kahta vaihtoehtoa toisin kuin tässä kuvassa.

Ulkoisesti tuleva iPhone, mahdollisesti jo nimeltään iPhone 7 mutta välttämättä ei, pitäisi nykyisten iPhone 6 ja iPhone 6 -mallien päälinjat ennallaan. Muutoksia olisivat kenties nähtävien värivalikoimamuutosten ohella vain hienoinen oheneminen, mahdollinen pieni typistyminen pystysuunnassa sekä yleisesti rumana pidettyjen taka-antennijuovien siirtyminen laitteen päätyreunoille. Myös 3,5 millimetrin kuulokeliitännän poistuminenvaikuttaa hieman ulkonäköön.

Ilmassa on ollut spekulaatioita Applen siirtymisestä kolmen vuoden sykliin aiemmasta kahdesta vuodesta, jolloin aina kahden vuoden välein saatiin uusi design ja välivuosina päivitetyt s-malli.

Ensi vuonna luvassa pitäisikin jo kuultujen huhujen perusteella olla yksi kaikkien aikojen suurimmista iPhone-uudistuksista. Design muuttuisi jälleen enemmän lasia sisältäväksi myös takaa, näyttötekniikka vaihtuisi AMOLEDiin ja samassa rytäkässä iPhonen legendaarinen kotinäppäin kenties katoaisi, kun sen sisältämä Touch ID -sormenjälkitunnistus integroitaisiin näytön osaksi.

Useat iPhone-omistajat kertoivat kyselyssä aikovansa myös alkaa päivittämään puhelintaan harvemmin, jos Apple todella siirtyy kolmen vuoden sykliin.

Pysyvä vaihto kolmen vuoden sykliin voi ajaa myös asiakkaita laajemmin harvemmin tapahtuvaan puhelimen vaihtamiseen uuteen. Tällä olisi suuria vaikutuksia Applen liiketoiminnan menestykseen.

iPhonet tuovat Applen liikevaihdosta noin kaksi kolmasosaa, joten myynnin tason pitäminen sekä kasvun jatkuminen on sille taloudellisesti erittäin tärkeää. Älypuhelinmarkkinoiden kasvu on taantunut jo globaalisti alle 10 prosentin tasolle eikä helppoja, selkeitä kehityskohteita juuri nyt ole kovin paljoa ennen 5G-verkkojen tuloa tai virtuaali- tai lisätyn todellisuuden merkityksen ja sen asettamien teknisten vaatimusten kasvua.

Teknisesti tämän syksyn uusien iPhone-mallien odotetaan tuovan ainakin lisää suorituskykyä uuden Apple A10 -järjestelmäpiirin myötä, suuremman akun sekä nopeampia verkkoyhteyksiä. Ostajille todennäköisesti lopulta varsin näkymätön, mutta historiallinen muutos on tapahtumassamyös iPhonen sisuksissa, kun verkkoyhteyksistä vastaava modeemipiiri tuleekin Inteliltä.

Näyttöjen koon ja tarkkuuden odotetaan säilyvän ennallaan, mutta jo iPad Prosta tutut laajempi väritoisto sekä ympäristön valaistukseen mukautuva True Tone -näyttö ovat todennäköisiä parannuksia.Lisäksi suuremmasta 5,5 tuuman iPhonesta odotetaan uudella kaksoiskameralla varustettua, ja myös pienemmän 4,7 tuuman iPhonen kamera on kokemassa vuotokuvien kavaltaman uuden kookkaamman olemuksen perusteella päivityksen.

Huhutusti uusi iPhone-mallisto myös lähtisi liikkeelle vähintään 32 gigatavun tallennusmuistista.Kehittyvien markkinoiden ostajia, esimerkiksi Intiassa, Apple voi houkutella kahdella SIM-korttipaikalla.