Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 7 on Google-puhelimia tehokkaampi – mutta ainakin näissä Pixel lyö Applen

Googlen uudet Pixel-puhelimet, sekä Pixel että suurempi Pixel XL, sisältävät Qualcommin Snapdragon 821 -järjestelmäpiirin.

Pixeleissä Snapdragon 821:n enimmäiskellotaajuus on 2,15 gigahertsiä. Tämä tarkoittaa, että ne eivät tule olemaan tehokkaimpia Android-puhelimiakaan sillä jo on nähty myös 2,35 gigahertsiin asti kellotettuja Snapdragon 821 -puhelimia, kuten LeEco Le Pro 3 ja Xiaomi Mi 5s Plus. Ne ovat tämän hetken tehokkaimmat Android-puhelimet.

GeekBench 4 -suorituskyvyn mittauksessa Pixel XL on saanut yhden ytimen suorituskyvystä pisteikseen noin 1 600 ja moniydinsuorituskyvystä reilut 4 000 pistettä. iPhone 7 ja iPhone 7 Plus yltävät GeekBenchissä puolestaan vastaavasti yli 3 300 ja 5 300 pisteen suorituksiin.

Suorituskyvyssä iPhonet siis pesevät uudet Google-puhelimet siinä missä muutkin, mutta ainakin muutamissa asioissa Pixelit puolestaan ovat edellä.

Pixelin 12 megapikselin takakamera on arvioitu DxOMarkin toimesta parhaimmaksi älypuhelinten kameraksi toistaiseksi. Se sai arviossa 89 pistettä, kun iPhone 7 ylsi 86 pisteeseen.

iPhone vs. Pixel.

Lisäksi Pixelit tukevat iPhoneista yhä puuttuvaa pikalatausta, joten niiden akkuun saa lisävirtaa Googlen mukaan vain 15 minuutin latauksella jopa 7 tunnin käyttöön. Perinteinen kuulokeliitäntä on myös yhä mukana Pixeleissä toisin kuin iPhone 7 -malleissa.

Tärkeä ero Pixeleissä ja iPhoneissa on myös näyttötekniikassa: Pixeleissä AMOLED ja iPhoneissa edelleen LCD. Applen on huhuttu olevan myös vaihtamassa OLED-näyttöön ensi vuonna. Pixelien näytöt ovat myös tarkempia, mutta peruskäytössä tälläei ole suurta merkitystä.

Pixelit tukevat myös Googlen Daydream VR -alustaa ja Daydream View -virtuaalitodellisuussilmikkoa, kun taas iPhoneille tarkoitettuja merkittäviä virtuaalitodellisuusratkaisuja ei vielä ole.

iPhone 7 -puhelinten teknisiä etuja Pixeleihin nähden ovat puolestaan vedenkestävyys. iPhone 7:t ovat IP67-sertifioitu, eli ne kestävät veteen upotuksen – vaikka Apple puhelimia vain roisketiiviinä markkinoikin. Pixeleiden suojausluokitus on IP53, joka ei tarkoita juuri mitään – edes varsinaista roiskevesikestävyyttä.

Lisäksi iPhone 7 -puhelimissa on stereokaiuttimet toisin kuin Pixeleissä.

Suurin ero Applen iPhonen ja Googlen Pixelin välillä on kuitenkin tietenkin käyttöjärjestelmässä. Applella on oma iOS:nsä ja Googlen Pixelissä tietysti Android. Näin ollen suurimmat erot ovatkin itse laitteen tekniikan sijaanohjelmistossa.