Huhu: iPhone 7 Plus -jättipuhelimessa jätti-iso muisti

iPhone 7 nähdään todennäköisesti vasta ensi syksynä, mutta kuukausien edessä oleva odotus ei ole estänyt huhujen liikkeelle lähtöä. Uusin raportti väittää, että iPhone 7:n kookkaampi Plus-versio tuplaisi nykyisin tarjolla olevan maksimitallennustilan. Tieto on lähtoisin kiinalaiselta Mydrivers-sivustolta, joka on aiemmin huhunnut myös pienemmän iPhone 6c -puhelimen julkaisusta.

Tällä hetkellä iPhoneja myydään kolmena tallennustilavaihtoehtona. Tarjolla ovat 16, 64 ja 128 gigatavun vaihtoehdot. Uusimman huhun mukaan iPhone 7:n myötä saataville tulisi myös kookkaampi 256 gigatavun tallennustilavaihtoehto.

iPhone 6s Plus

Aiempaa suuremman tilan pitäisi tulla ”tavallisten rinnalle”, mikä kuulostaa siltä, että yksikään vanhoista vaihtoehdoista ei putoaisi pois. Tarkemmin tulevien vaihtoehtojen lukumäärään ei kuitenkaan oteta kantaa. Mielenkiintoisesti 256 gigatavun tallennustilan kerrotaan löytyvän vain kookkaammista iPhone 7 Plus -malleista, mikä johtaisi nykyistä suurempiin eroihin kahden sisarmallin välillä.

Tallennustila halpenee jatkuvasti ja esimerkiksi 4K-videokuvaus vie runsaasti tilaa, eli näin katsoen aina vain suuremmat mobiilitallennustilat ovat uskottava ennuste. Toisaalta AppleInsider huomauttaa, että Apple ei aiemmin ole markkinoinut Plus-malleja perusversioita parempina vaihtoehtoina, minkä johdosta pelkän Plus-mallin tallennustilan kasvattaminen olisi erikoista.

Samoin raportissa mainittu suurempi 3100 milliampeeritunnin akku nostetaan esiin epäilyttävänä. iPhone 6 Plussan ja iPhone 6s Plussan välillä Apple nimittäin pienensi akkukapasiteettia, mutta onnistui samalla nostamaan akkukestoa, kiitos uuden järjestelmäpiirin. Olisi siis hyvin yllättävää, jos iPhone 7 Plus, joka saanee jälleen uuden piirin, kasvattaisi näin tuntuvasti akun kokoa.

Näistä syistä onkin hyvä ottaa varhaistiedot vastaan varauksella. Uusien lippulaiva-iPhonien julkaisuun on vielä pitkä aika ja myös Applen päässä saattavat suunnitelmat muuttua, vaikka huhut kuvaisivatkin totuutta tällä hetkellä.