Huhu: iPhone 7:n komponenteista pulaa – julkaisu lähellä

Applen seuraavien iPhone-mallien myynnin aloitus on enää viikkojen päässä, joten tehtailla painetaan jo pitkää päivää. Jokavuotiseen tapaan huhumylly kertoo, että uudet iPhone-mallit ovat kohdanneet tuotantovaikeuksia.

Tällä kertaa heikon saatavuuden kerrotaan koskevan vedenkestävää kaiutinta sekä ison iPhonen kaksoiskameraa. Vedenkestävyyden on huhuttu olevan yksi tulevan iPhonen myyntivalteista. Vedenkestävien kaiuttimien tuotannossa on havaittu poikkeuksellisen paljon vikoja, minkä vuoksi saatavuus on heikkoa, kertovat alihankintaketjua seuraavat lähteet Nikkeille. Samoin 5,5-tuumaiseen iPhoneen tulossa olevan kaksoiskameran tuotannossa on ollut vaikeuksia, lähde kertoi Nikkeille.

Applen uusien iPhone-mallien kysynnän arvellaan olevan alhaisempaa kuin viime vuonna. Yuanta Investment Consultingin analyytikko Jeff Pu arvelee, että uusia iPhone 7 -malleja valmistetaan tämän vuoden toisella puoliskolla 74 miljoonaa kappaletta, kun viime vuonna iPhone 6s -malleja valmistettiin vastaavalla ajanjaksolla 84 miljoonaa kappaletta.

Applen odotetaan esittelevän uudet iPhonet 7. syyskuuta, ja toimitukset ensimmäisen aallon maissa alkaisivat näin 16. syyskuuta.